Otkazan Svetski kup u streljaštvu u Bakuu

Treći ovosezonski Svetski kup u streljaštvu, planiran u Bakuu od 21. juna do 2. jula otkazan je, saopštila je Svetska streljačka federacija (ISSF).

Izvor: B92

Utorak, 27.04.2021.

15:15

Otkazan Svetski kup u streljaštvu u Bakuu
Foto: Streljaèki savez Srbije

Kako se navodi, Streljačka federacija Azerbejdžana obavestila je ISSF da kabinet ministara Republike Azerbejdžan smatra da je neprimereno i nesigurno organizovati Svetski kup u Bakuu zbog situacije sa pandemijom koronavirusa i uzimajući u obzir da se povećava broj zaraženih na teritoriji Azerbejdžana.

"Uzimajući u obzir sve navedeno, primorani smo da vas obavestimo da Svetski kup u Bakuu neće biti održan. Žao nam je zbog toga, ali nije bilo drugog izbora, jer zdravlje učesnika je za nas glavni prioritet“", navodi se u pismu Streljačke federacije Azerbejdžana, koje je preneo ISSF.

Ove godine, u kalendaru ISSF su tri Svetska kupa. Na prvom, održanom u Nju Delhiju u martu, srpska reprezentacija nije učestvovala zbog velikog zdravstvenog rizika.

Drugi SK u Čangvonu (Južna Koreja), prvobitno zakazan za period od 16. do 25.aprila, je odložen do daljnjeg.

Kako je ISSF u martu saopštila, novi termin će biti određen kada južnokorejske vlasti budu ukinule meru obaveznog 14-dnevnog hotelskog karantina po ulasku u zemlju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: