Aleksandar Smiljanić u Partizanu

Izvor: Miloš Šaranoviæ

Četvrtak, 12.01.2006.

11:22

Default images

Aleksandar Smiljanić, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i košarkaš FMP Železnika, Budućnosti, grčkog Masrusija i Lokomotive iz Rostova, do kraja sezone igraće za beogradski Partizan.

Bek, visok 196 cm, poznat je po vrlo agresivnoj igri u odbrani, prodoran i dobar je šuter. U karijeri je osvojio Kup Jugoslavije sa ekipom FMP Železnika, kao i zlatnu medalju na Univerzijadi 2001. godine.

Smiljanić je rođen 8. marta 1976. godine u Sremskoj Mitrovici, igrao je do 1995. za Srem, sledeće dve sezone za BFC iz Beočina, a 1997. je otišao u FMP. U reprezentaciji Jugoslavije je debitovao 2002. godine, kada je putovao na SP u Indijanpolis kao 'trinaesti igrač'.

Očekuje se da Smiljanić u četvrtak potpiše ugovor sa prvakom Srbije i Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: