Karacev: U Melburnu sam "udario u zid", ovo je pobeda karijere

Aslan Karacev je još jednom zadivio teniski svet.

Izvor: Z.K.

Subota, 24.04.2021.

21:45

Karacev: U Melburnu sam
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ruski teniser se plasirao u finale Srbija opena u kom će igrati sa boljim iz meča Taro Danijel - Mateo Beretini.

Teniser iz Vladikavkaza je posle 207 minuta sjajnog meča i velike bitke sa Novakom Đokovićem pobedio sa 7:5, 4:6, 6:4 i revanširao mu se za poraz na Australijan openu.

"Težak meč. Novak je dosta toga pogađao, nije mi dao slobodan poen. Uvek me je terao da igram udarac više. Bilo je bitno ostati u meču posle nekoliko promašaja i 1:1 u setovima. To mi je bilo u glavi posle tog izgubljenog drugog seta", rekao je Karacev.

Kaže da je izašao na teren sa verom da može da iznenadi.

"Tako sam izašao na teren, verovao sam da mogu da ga pobedim. Rekao sam, nemam šta da izgubim. Napravio sam dobru strategiju sa trenerom. Borili smo se za svaku loptu, to mi je bilo važno. Bio sam spreman za meč. Sve mi se polako otvara, ranije sam imao brojne povrede, menjao trenere tri godine. Sada je sve u redu".

Rekao je da ovaj i meč koji su igrali u Australiji ne može da se poredi.

"Ne mogu da se porede ti mečevi. Kad se igra grend slem, drugačije je. Mislim da je Novak tada imao jednu grešku u dva seta, bilo je kao da sam udario u zid. Ovde je bilo drugačije. Tvrdi tereni su drugačiji. On je tada pobedio Medvedeva u finalu, stvarno ne može to da se poredi".

Reako je i šta planira do kraja sezone.

"Želja mi je da do kraja godine budem u Top 20. To mi je cilj, Drugačije je kad si u 20, ali treba pripremiti svaki turnir, želim da budem što bolji. Ovo je definitivno najveća pobeda u mojoj karijeri. Pobedio sam prvog na svetu, dao sam sve od sebe, zadovoljan sam igrom. Naravno da je najveća pobeda u mojoj karijeri", jasan je Karacev.

Uspeo je u trećem setu da podigne igru kada se činilo da će Đoković načiniti potpuni preokret.

"Ne mogu da kažem šta je tačno. Morate da igrate agresivno sa ovakvim igračima, jer ako ne činite to, on vam sve vraća. Mnogo vas pomera po terenu, ne daje vam prilike da ga dobijete. Pokušao sam da se fokusrram na agresivnost, da malo više uđem u teren. To je dalo rezultata".

Neće imati mnogo vremena za odmor do finala.

"Pokušaću da se oporavim što pre od dugog meča. Ima ovde dobar ATP fizioterapeut, idem odmah u hotel, da se odmorim i spremim najbolje što mogu za finale. Nemam mnogo vremena. Biće sve u redu", uveren je 28. igrač sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: