Mediji opet "vraćaju" Kristijana Ronalda u Mančester junajted

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo mogao bi da se vrati u Mančester junajted.

Izvor: B92

Petak, 23.04.2021.

12:40

Mediji opet
Foto: EPA/LINDSEY PARNABY

Kako prenosi Gazeta delo sport, napadač je navodno spreman da igra za manju platu nego do sada kako bi opet nastupao na Old Trafordu.

Ronaldu na leto 2022. godine ističe ugovor sa Juventusom, a pošto ni ova sezona nije bila uspešna, mogli bi već na leto da okončaju saradnju.

Dodatni razlog je i finansijske prirode jer će se Juventus naći u nešto težoj situaciji nego što jeste, jer je propao projekat Superlige od koje ne odustaje kao jedan od glavnih pokretača.

Prethodnih dana se spekulisalo da bi Ronaldo mogao da se vrati u Real, ali je to demantovao predsednik španskog kluba Florentino Peres.

Tako se kao i pre nekoliko godina opet spekuliše o Junajtedu, za koji je Ronaldo igrao 2003-2009. i stasao u jednog od najboljih fudbalera sveta.

Ronaldo u Realu ima platu od oko 30 miliona evra godišnje, ali bi morao da pristane na smanjenje ukoliko želi u Junajted posle 12 godina.

Italijanski mediji prenose da je on spreman da se odrekne čak 30% primanja, odnosno da u Junajtedu zarađuje manje od 20 miliona po sezoni.

S druge strane, Juventus navodno traži oko 30 miliona evra za transfer, ali u obzir dolazi i zamena za Pola Pogbu, koga u Junajtedu ne žele da se odreknu.

U svakom slučaju, očekuje nas vrlo zanimljiv letnji prelazni rok.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: