Prva veća pobeda Superlige Evrope

Privredni sud u Madridu zabranio je UEFA i FIFA preduzimanje bilo kakve mere protiv pokretanja Superlige Evrope, prenosi agencija "Frans pres".

Izvor: SS

Utorak, 20.04.2021.

19:35

Prva veća pobeda Superlige Evrope
EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Odluka ovog tela predstavlja prvu pravnu pobedu za to otcepljeno privatno takmičenje koje je otvorilo sukob u evropskom fudbalu.

U tom kontekstu Privredni sud broj 17 iz Madrida navodi da je "naredio FIFA i UEFA da se uzdrže od donošenja bilo kakvih mera ili preduzimanja akcija, ili izdavanja saopštenja kojim bi se sprečila ili otežala, direktno ili indirektno, priprema fudbalske Superlige".

Dvanaest bogatih evropskih klubova postiglo je juče dogovor o osnivanju Superlige Evrope. Dogovor su postigli Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid, Arsenal, Čelsi, Totenhem, Liverpul, Mančester siti i Mančester junajted, Juventus, Milan i Inter.

Pored 12 osnivača, ligi će se pridružiti još tri ekipe, koje će takođe biti među osnivačima, a ligu će popuniti još pet timova, koji će dobijati pozive za učešće.

Ovaj potez bogatih klubova izazvao je brojne negativne reakcije, pre svega UEFA i FIFA, nacionalnih saveza, visokih državnika, kao i slavnih bivših igrača.

Iz UEFA i FIFA najavili su da će ti klubovi snositi posledice, a iz same Superlige su juče poručili da su već pokrenuli pravne radnje kako bi zaustavili akcije koje za imaju za cilj sprečavanje pokretanja tog takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: