"Zvezde su se poklopile da dovedemo Federera"

Direktor turnira u Ženevi Tjeri Grin poručio je da je su se "zvezde poklopile" za dolazak Rodžera Federera na ovaj turnir.

Izvor: Z.K.

Ponedeljak, 19.04.2021.

12:58

Foto: Profimedia

Federer je rešio da igra na turniru serije ATP 250 koji je na programu u nedelju pred Rolan Garos, od 16. do 22. maja.

"Ovo je nešto posebno, ostvarili su se naši snovi. Sport je mnogo propatio, moralo je da krene jednog dana. Ipak, dovesti na turnir Rodžera Federera, i to u Švajcarskoj, to je dobar znak i nagrada za sve one koji su se borili da sport održe tokom pandemije", rekao je Grin za "Le Matan".

On je priznao da su organizatori imali dosta sreće i da su okolnosti dovele do toga da Federer prihvati da igra u svojoj zemlji.

"Nemate 12.000 mogućnosti da uradite ovako nešto. Zvezde su se poklopile ove godine, ovo je dar neba. Sa situacijom oko kalendara i svim tim promenama, naš turnir mu je upao u program baš kako mu odgovara, na putu ka njegovim višim ciljevima. Rodžer ima velike veze sa Ženevom, ovde ima bliske prijatelje poput Marka Rosea i taj emotivni aspekt je igrao veliku ulogu u tome da odluči da dođe", rekao je direktor takmičenja u Ženevi.

Federer je ona novoj ATP listi doživeo pad, sada je na osmom mestu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: