Surova realnost – Superliga neće "desetkovati" reprezentaciju Srbije

UEFA i FIFA zapretili su da će igračima iz klubova koji su osnovali Superligu zabraniti da igraju za svoje reprezentacije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.04.2021.

09:45

Surova realnost – Superliga neće
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

U pitanju je šest klubova iz Engleske (Mančester junajted, Mančester siti, Liverpul, Arsenal, Čelsi i Totenhem), te po tri iz Španije (Real Madrid, Atletiko Madrid, Barselona) i Italije (Juventus, Milan, Inter).

Ukoliko se ovi klubovi zaista "odmetnu" i napuste Ligu šampiona i Ligu Evrope, a UEFA ih kazni zabranom nastupa njihovih igrača za nacionaln timove, to neće preterano uticati na reprezentaciju Srbije.

Nažalost, ili na sreću, u nabrojanim klubovima igra, uslovno rečeno, samo jedan aktuelni reprezentativac.

Član Real Madrida je Luka Jović, međutim, s obzirom da je pozajmljen Ajntrahtu i da mu je neizvesna budućnost na "Santjago Bernabeuu", pitanje je da li će posle leda i on biti u ovom društvu.

U redovima pomenutih klubova od srpskih fudbalera je još samo Nemanja Matić, vezista Mančester junajteda, koji se već povukao iz reprezentacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: