Mamić: Nisam normalan – da nije mene, Dinamo danas ne bi postojao

Bivši predsednik zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić još jednom se osvrnuo na period preuzimanja kluba.

Izvor: MT

Utorak, 13.04.2021.

10:51

Mamić: Nisam normalan – da nije mene, Dinamo danas ne bi postojao
EPA/ANTONIO BAT

On je u međuvremenu osuđen na šest i po godina zatvora zbog različitih vidova kriminalnih radnji.

Mamić kaže da je "modrima" pozajmio čak 82 miliona kuna, da ih je spasao, a onda i postavio na noge.

"Ja nisam normalan. 2001. godine na računu sam imao 40 miliona maraka gotovine od gradnje zgrada, prodaje biznisa i drugih poslova u kojima sam se borio rukama i nogama. Bio sam najlaganiji i najslobodniji čovjek na svetu. Ministri, gradonačelnici, predsednici i drugi uglednici plaćali su da dišu kraj mene i budu u mom društvu. Da sam tada stavio novac u nekretnine, zlato i deonice, ležao na Bahamima i povukao se, danas bih bio milijarder, Dinamo danas ne bi postojao. Moja porodica bila bi bezbrižna. Ali to nisam ja. Uz tih 40 miliona maraka Mamić Sports Agency imala je ugovor sa 100 najtalentovanijih fudbalera Hrvatske i regiona", napisao je Mamić na Fejsbuku.

Mamić je 2002. godine ušao u klub i sprečio mogući bankrot.

"Nenormalan kakav jesam krajem 2002. godine odlučujem sve što imam staviti u mrtvaca, klub koji ima 114 tužbi protiv sebe, stotine miliona kuna duga, nijednog igrača, nema novaca niti za grejanje, niti za struju. Iz ljubavi, a većina vas bi vas rekla iz gluposti uzimam svoj keš i stavljam u klub da bi preživeo. Klub koji tada tržišno ne vredi ni pišljiva boba, a od imovine ima muku i probleme. Po prvi put u istoriji, donosim vam na uvid deo ugovora o pozajmici, bez cenzure. Dao sam 82 miliona kuna svojih i svoje porodice, samo da bi Dinamo preživeo. A danas sam ja lopov. Lopov čega? Dinamo je bio kanta za napucavanje, a ja sam bio Bil Gejts", istakao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: