Zvezda "petardom" u Ivanjici "potvrdila brejk" iz derbija VIDEO

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su novi trijumf u Linglong Superligi Srbije, ovog puta nad Javorom u Ivanjici rezultatom 5:1 (2:1).

Izvor: SS

Nedelja, 11.04.2021.

14:15

Zvezda
Foto: Starsport

Posle nekompletnog 31. kola Zvezda ima 89 osvojenih bodova, čak 15 više od najvećeg rivala Partizana koji od 19 časova dočekuje Radnički iz Niša.

Najavio je Dejan Stanković da će njegovi izabranici u Ivanjici morati da "potvrde brejk" iz "večitog" derbija i oni su taj posao u potpunosti odradili.

Iako je počelo loše po njih, jer je Javor poveo već u petom minutu.

Luka Luković je iskosa sa desne strane šutirao, Milan Borjan nije pokrio bliži ugao i primio je gol koji svakako ide njemu na dušu. Međutim, saigrači su ekspresno "izvadili" svog kapitena, tačnije, Aleksandar Katai.

Zvezdin "magiko" je u 8. minutu "pustio magiju" iz slobodnog udarca kada je vrlo lepo šutirao, prebacio živi zid i savladao golmana Velimirovića. Teren u Ivanjici bio je dosta loš (tradicionalno) i lopta je često skakutala tamo gde je podloga nalagala, potpuno onemogućivši bržu igru.

Puno je bilo odbitaka, a tako je Zvezda i stigla do preokreta. Posle opsade gola Javora Katai je u 31. minutu uputio udarac koji je zakačio jednog igrača domaćeg tima i prevario Velimirovića. Ivanjičani su u prvom poluvremenu igrali otvoreno, želeli da se nadigravaju sa šampionom i u smiraj prvog poluvremena umalo nisu izjednačili.

Korner je izveden sa leve strane, Jevtić je skočio i poslao parabolu ka golu Borjana, koji je "cenio" loptu i ona je odsela na prečki.

To je praktično bila poslednja veća prilika za Javor na meču, pošto je u nastavio Zvezda još više dominirala i slomila rivala sa još tri pogotka.

Do 65. minuta je bilo dosta mirno, a onda je Nemanja Milunović izuzetno skočio posle prekida sa desne strane i zakucao loptu pod prečku gola Javora. Sedam minuta kasnije se u listu strelaca upisao i El Fardu Ben, tako što je ostao potpuno sam na petercu i nije mu bilo teško da donese 4:1.

Konačan rezultat postavio je rezervista Filipe Falko u 82. minutu ubacivši se iz drugog plana posle asistencije Milana Rodića.

Zvezdu nedostaju još tri pobede u preostalih sedam kola kako bi i matematički osigurala četvrtu uzastopnu titulu.

Utakmicu ste mogli da pratite putem Live BLOG-a na B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: