"Da sam pustio Savićevića da igra, bili bismo šampioni sveta"

Dejan Savićević je zenit svoje karijere dostigao u dresu Milana, za koji je igrao od 1992. do 1998. godine.

Izvor: SS

Subota, 10.04.2021.

12:30

Foto: Profimedia

U tih šest sezona osvojio je sedam trofeja: Ligu šampiona, tri "Skudeta", Kup Italije i Superkup Evrope.

Nedostajala je samo titula klupskog šampiona sveta pošto nije igrao u finalu Interkontinentalnog kupa u Tokiju 1994. godine, koji je Milan izgubio.

Tada nije igrao odlukom trenera Fabija Kapela, koji je sada, decenijama kasnije, otkrio i zbog čega. Iz ove perspektive, iskusni stručnjak se kaje zbog toga, iako sa Savićevićem često nije bio u dobrim odnosima.

"Žao mi je što nisam dozvolio Savićeviću da igra u Tokiju i izgubili smo od Sao Paula. Prvo su mi rekli da je diskvalifikovan, a onda, četiri sata pre utakmice, da može da igra…", prisetio se Kapelo.

Međutim, i pored tog saznanja, ostao je pri svojoj prvobitnoj odluci.

"Da bih ispoštovao Radučojua, sa kojim smo pripremali utakmicu, odlučio sam da igram sa postavom koja je već bila isplanirana. Savićevićev kvalitet bi možda promenio sudbinu tog meča", iskren je Kapelo.

Savićević je tu titulu prvaka sveta osvojio sa Crvenom zvezdom dve godine ranije, a Kapelo nije nikada u svojoj karijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: