Direktor Šalkea odlazi zbog pretnji

Direktor marketinga Šalkea Aleksandar Jobst podneo je ostavku zbog pretnji koje je dobio zajedno sa porodicom.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.04.2021.

17:24

Direktor Šalkea odlazi zbog pretnji
EPA-EFE/BERND THISSEN

Pretnje su mu upućene u trenutku kada se klub iz Gelzenkirhena nalazi pred ispadanjem iz Bundeslige.

Jobst je vodio marketing kluba 10 godina i nadgledao je realizaciju unosnog sponzorskog ugovora sa ruskom kompanijom Gazprom. Sa funkcije će otići u junu.

On napušta klub u finansijskom rasulu zbog prevelike potrošnje na igrače, neupeha u kvalifikacijama za Ligu šampiona ali i uticaja pandemije koronavirusa.

"Jobst je naveo da su razlozi odluke anonimno neprijateljstvo, ali i pretnje koje su upućene njemu i njegovoj porodici. Koliko god može da razume bes i frustraciju, on misli da je granica pređena", navodi se u saopštenju Šalkea.

Šalke je naveo da je Jobst prošle nedelje produžio ugovor sa Gazpromom do 2025. godine.

Ove sezone u Bundesligi Šalke je ostvario samo jednu pobedu i posle 27 kola ima 10 bodova na poslednjem mestu na tabeli.

Šalke bi mogao da ispadne u drugu ligu prvi put od 1991. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: