Ubedljiv poraz Zvezde na oproštaju od Evrolige

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Albe u Berlinu sa 81:58 u poslednjem kolu Evrolige.

Izvor: MT

Četvrtak, 08.04.2021.

19:00

Ubedljiv poraz Zvezde na oproštaju od Evrolige
Foto: KK Crvena zvezda

Nemački tim je tako stigao i do druge pobede nad srpskom ekipom u elitnom takmičenju ove sezone.

Zvezda je regularni deo završila na pretposlednjem mestu sa skorom 10-24, dok je Alba nešto bolja, 15. je sa učinkom 12-22.

Alba je utakmicu prelomila u finišu prvog poluvremena, a kasnije je samo povećala vođstvo i na kraju ostvarila ubedljiv trijumf.

Najbolji je bio Pejton Siva sa 17 poena i sedam asistencija. Fontekio je dodao 13, uz pet skokova, a Erikson 12 poena.

Kod Zvezde najefikasniji je bio Marko Simonović sa 12 poena. Dvocifren je bio još Džordan Lojd sa 10 poena, osam je ubacio Dobrić, dok su po sedam postigli Davidovac i Noko. Gosti su prednost na ovoj utakmici imali samo na početku, kada je u prvom napadu Džordan Lojd pogodio trojku.

Od tog trenutka Alba je preuzela primat, i uz kratkotrajne padove, samo povećavala prednost, koja je na kraju prvog poluvremena iznosila +19.

Zvezda je rezultat vratila na početak krajem prve četvrtine, međutim, drugi kvartal je bio jako, jako loš, a osam ubačenih poena dovoljno govori u prilog tome.

Sredinom druge četvrtine, domaći tim je stekao dvocifreno vođstvo, koje je samo uvećavao, a istakli su se Siva i Fontekio.

Zvezda se mučila u prvom delu, dvocifren broj izgubljenih lopti, te samo četiri asistencije pokazuju u kolikoj meri je izdanje crveno-belih bilo bledo.

Dejan Radonjić je na startu drugog poluvremena izmenio celu prvu petorku i to je delovalo kao dobar potez.

Ipak, već sredinom treće četvrtine, Alba je u potpunosti prelomila duel i dodatno povećala svoju prednost. Tok meča mogli ste da pratite UŽIVO u LIVE BLOGU B92.net.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

196 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: