ATP i WTA se oglasili povodom odlaganja početka Rolan Garosa

Na vest da je početak Rolan Garosa pomeren za nedelju dana reagovali su i iz sedišta ATP i WTA.

Izvor: Z.K.

Četvrtak, 08.04.2021.

12:20

ATP i WTA se oglasili povodom odlaganja početka Rolan Garosa
Foto: EPA/CAROLINE BLUMBERG

Drugi grend slem turnir sezone održaće se od 30. maja do 13. juna.

Do takve odluke došlo se zbog složene situacije sa pandemijom koronavirusa u Francuskoj, zemlji koja je od 19. marta u jednomesečnom zaključavanju.

Odlaganje će svakako uticati i turnire koji su planirani posle, tako da će razmak između turnira u Bulonjskoj šumi i Vimbldona biti svega dve nedelje.

"Tenis je sport koji je zahtevao agilan pristup što se tiče kalendara u proteklih 12 meseci kako bismo se nosili sa izazovima pandemije i to se i dalje nastavlja. Odluka da se odloži početak Rolan Garosa za nedelju dana je doneta u svetlu poslednjih restrikcija zbog koronavirusa u Francuskoj, sa tim dodatnim vremenom koje bi trebalo da obezbedi verovatnoću poboljšanih uslova i mogućnosti da publika prisustvuje događaju", stoji u saopštenju teniskih organizacija.

U saopštenju se dodaje i sledeće:

"I ATP i WTA rade na konsultacijama sa svim stranama koje su pogođene odlaganjem kako bi se kalendar učinio optimalnim za tenisere, turnire i navijače pre i posle Rolan Garosa. O naknadnim odlukama javnost ćemo obaveštavati blagovremeno".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: