"Igrači najviše trpe – protiv 'balona' sam"

Francuski teniser Žil Simon poznat je po tome da nema "dlake na jeziku".

Izvor: MT

Sreda, 07.04.2021.

19:37

EPA-EFE/DEAN LEWINS

Njemu se nimalo ne sviđaju uslovi na turnirima širom sveta, naročito ne "mehuri", u koje smeštaju igrače.

"Ovo je komplikovana situacija. Ova kriza mnogo govori o sistemu čiji sam deo, gde se od igrača traži veliki napor i to je to. Mi smo ti koji trpimo zbog smanjenih nagradnih fondova. Mi smo ti koji najviše podnose oštre uslove igre", rekao je Simon za "Ekip" i dodao:

"Ja sam lično protiv ’balona’. Idem na destinacije gde je lepo vreme. Ovde (Kaljari) je sasvim dobro, zatim idem u Barselonu, pa Eštoril. Ne postoje razlike u odnosu na čelendžere, u smislu da tamo nema korone, iako nema ni ’balona’."

Simon je jasan i po pitanju renkinga.

"Po meni, renking je trebalo blokirati. Što je veći rank, to je veći pritisak. Oni koji nemaju novca da putuju na turnire – ne putuju. Komplikovano je. Na početku krize je trebalo doneti drugačije odluke, a ne da se očajnički držite istog rasporeda. Moramo izdežati i sačekati da vakcine stignu. Mnogo mi je teško bilo zato što sam se tako osećao u Monpeljeu", istakao je Simon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: