"Svet tenisa ostaje bez superzvezda"

Džon Mekinro, nekada prvi teniser sveta, smatra da se na svet tenisa negativno odražava odsustvo članova "velike trojke" sa najvećih turnira.

Izvor: Z.K.

Sreda, 07.04.2021.

14:20

Foto: Profimedia

Federer je imao pauzu od 13 meseci i nije igrao sve do takmičenja u Dohi, Nadala nije bilo jesenas na US Openu, a sva trojica su propustili Masters u Majamiju.

Priliku su iskoristili mlađi, pa je na Floridi trijumfovao Poljak Hubert Hurkač.

Mekinro kaže da su tenisu na turnirima uvek potrebni najbolji.

"Tenis polako ostaje bez superzvezda. Veliki turnir bez Đokovića, Federera i Nadala je manje zabavan i interesantan", rekao je Amerikanac.

Nisu svi takvog mišljenja. Direktor Majamija, Džejms Blejk, smatra da je to prilika za predah i situacija da se dokažu neki drugi.

"Uzbudljivo je, pre sveka kod tenisera. Novak Đoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer i Endi Mari su godinama dominirali. Bio je to baš dug period. Bez njih, dobili smo neke nove klince koji stižu i dokazuju se", rekao je Blejk.

Za sada, poznato je da će Novak Đoković i Rafael Nadal naredne nedelje igrati u Monte Karlu, tako da se najveće zvezde polako vraćaju, dok se Rodžer Federer kao i Novak prijavio da igra na Mastersu u Madridu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: