Štafeta olimpijske baklje sklonjena sa ulica Osake

Štafeta olimpijske baklje naredne nedelje neće prolaziti ulicama prefekture Osaka zbog porasta broja zaraženih koronavirusom.

Izvor: B92

Sreda, 07.04.2021.

13:05

Štafeta olimpijske baklje sklonjena sa ulica Osake
Foto: EPA-EFE/PHILIP FONG / POOL

Organizatori su saopštili da je plan promenjen u poslednjem trenutku i da će trkači i baklja biti uključeni u jedan dogadjaj u gradskom parku u Osaki, u danima kada je štafeta trebalo da predje celu prefekturu. To je trebalo da se dogodi 13. i 14. aprila.

Štafeta olimpijske baklje za Igre u Tokiju počela je pre dve nedelje u Fukušimi. Planirano je da za četiri meseca kroz Japan baklju ponese 10.000 trkača.

Olimpijske igre počinju 23. jula.

Guverner prefekture Osaka Hirofumi Jošimura pozvao je ljude da ne putuju bez potrebe u to područje.

"Medicinski sistemi u Osaki su na ivici propasti. Očigledno je da se virus brže širi i da je novi soj zarazniji", naveo je on.

Oko 70 odsto bolničkih kapaciteta u Osaki je zauzeto. U Osaki je u utorak zabeležno 719 novih slučajeva zaraze, a očekuje se da će danas premašiti 800.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: