Siti u 90. minutu "rasplakao" hrabri Dortmund

Fudbaleri Mančester sitija savladali su Borusiju Dortmund 2:1 (1:0), u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona.

Izvor: SN

Utorak, 06.04.2021.

22:53

Siti u 90. minutu
EPA-EFE/PETER POWELL

Siti je odlično počeo nokaut fazu, prvo kolo su preskočili bez većih problema, a u ovom drugom se prilično namučili.

Borusija Dortmund nije naivan protivnik, što su i pokazali i izvukli soildan rezultat u Engleskoj, izgubivši 2:1 na stadionu Mančester sitija u prvom meču četvrtfinala.

EPA-EFE/ARMANDO BABANI
Sjajna akcija u 19. minutu donela je Mančester sitiju vođstvo od 1:0.

Kevin de Brujne je protrčao po sredini terena, sjajno uočio Fila Fodena koji šalje pas za Rijada Mareza, a ovaj vraća de Brujneu koji pogađa mrežu iz neposredne blizine i to bez većih problema.

Četiri minuta kasnije, Dortmund je imao odličnu priliku, kada je Rodri napravio veliku grešku, ali je lopta bila daleko od Rojsa i on je ipak faulirao Edersona kada je probao da dođe do nje i rezultat se nije menjao. U 29. minutu je Emre Džan nehotično đonom potkačio Rodrija, koji je momentalno pao i prvobitna odluka bila je penal za Siti, ali je VAR presudio da prekršaja nije bilo i odluka je promenjena.

Osam minuta kasnije, nova kontroverzna situacija. Ederson se spetljao, Belingem došao do njega i ovaj ga šutnuo i posle kontakta pao na zemlju, a loptu izgubio, pa je Belingem ubacio loptu u prazan gol, ali je sudija dosudio prekršaj nad golmanom i poništio izjednačenje.

Do kraja prvog poluvremena golova nije bilo, a Siti je imao dve propuštene šanse, pa se u svlačionice otišlo posle samo jednog minuta sudijske nadoknade.
EPA-EFE/PETER POWELL
U nastavku, Siti je odmah napao Borusiju i pokušao da duplira svoju prednost, ali nisu taj deo posla obavili onako kako su želeli, pa se rezultat nije menjao.

Fenomenalna prilika je propala u 65. minutu, kada je Foden sa nekih 6 metara šutirao pravo u golmana Borusije, a već u narednom napadu je umalo stigla kazna, kada je Dijas pogrešio prilikom povratnog pasa i umalo Rojs da dođe do te lopte...

Opasan pokušaj je imao Kevin de Brujne u 76. minutu, kada je van kaznenog prostora šutirao oštro po zemlji, a lopta otišla neposredno pored leve stative.

Nekoliko minuta kasnije je Fil Foden imao novu priliku, ali je on bio prilično neprecizan nakon što je na vrlo lep način ušao u kazneni prostor Dortmunda.
EPA-EFE/PETER POWELL
Nakon toliko promašenih šansi usledila je kazna. Dortmund je imao neke solidne šanse, ali ova je bila gotovo savršena i nisu smeli da je ispuste.

Polu kontra, Halandov odličan pas u pravo vreme za Marka Rojsa, koji uspeva da matira Edersona i donese izjednačenje Borusiji Dortmund – od 84. minuta, na semaforu je stajalo 1:1.

U 89. minutu, stiže hladan tuš za Dortmund. Odličan pas na drugu stativu koji šalje de Brujne, a tamo Gindogan prihvata loptu i šalje je za Fila Fodena koji iz neposredne blizine pogađa mrežu za veliko olakšanje i vođstvo od 2:1,a ispostaviće se i pobedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: