Tri gola za 21 minut i kraj – Zvezda u polufinalu Kupa VIDEO

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u polufinale Kupa Srbije pobedom nad IMT-om rezultatom 3:0 (3:0).

Izvor: SS

Utorak, 30.03.2021.

15:30

Tri gola za 21 minut i kraj – Zvezda u polufinalu Kupa VIDEO
Foto: © Pedja Milosavljevic / STARSPORT

U tu fazu su se ranije plasirali branilac trofeja Vojvodina, Partizan i Radnik.

Zvezda nije osvojila Kup Srbije od 2012. godine, a od 2007. čeka na duplu krunu.

Prvi je postigao Dijego Falčineli već u 4. minutu posle lepog centaršuta Milana Rodića sa leve strane. Tek toliko da odmah bude jasno ko će u polufinale Kupa Aleksandar Katai je u 11. minutu povisio na 2:0.

I to na kakav način. Sa 20-ak metara je izveo slobodan udarac i efektno, od stative, pogodio bliži ugao gola Andrije Katića. IMT jeste "stradao" na startu kao malo koji tim ove sezone, ali daleko od toga da je bio bezopasan.

U nekoliko navrata je Zoran Popović bio ozbiljno ugrožen, a za to su bili zaslužni njegovi saigrači iz odbrane koji su početnički predavali loptu gostima.

Pogotovo je komično bilo u 16. minutu, kada je Rodić prepustio loptu Degeneku, a on neshvatljivo preskočio loptu i poslužio Lučiča kao na tacni.

Ipak, on je pogodio samo spoljni deo mreže i tako propustio najbolju priliku koju su "traktorsti" imali na ovom susretu.

"Kazna" je stigla u 21. minutu. Mirko Ivanić je proigrao Felipea Falka, a Italijan lako levom nogom postigao svoj prvenac u crveno-belom dresu. Verovatno ne postoji osoba koja je verovala da će već tada, posle uraganskog početka susreta, to biti i konačan rezultat.

U nastavku je ritam značajno pao, a izdvajaju se još prilike koju je u 62. minutu imao Falčineli, kao i Ilić na drugoj strani u 78.

IMT je želeo počasni gol, blizu je bio i Glišić iz slobodnog udarca u 82. minutu ali je do kraja ostalo onih 3:0, koji su na snazi bili iz prvog kvartala meča.

Tok meča Zvezda – IMT mogli ste da pratite u LIVE BLOG-u na B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: