Trijumf Vinjalesa na otvaranju Moto GP sezone

Vozač fabričke Jamahe Maverik Vinjales pobednik je prve trke u novoj sezoni šampionata Moto GP za Veliku nagradu Katara.

Izvor: MS

Nedelja, 28.03.2021.

18:13

Trijumf Vinjalesa na otvaranju Moto GP sezone
EPA-EFE/EDDY LEMAISTRE

Španac, koji je startovao sa trećeg mesta, od pola trke je krenuo u totalan juriš i prestizao rivale na stazi Losail.

Do tada je na čelu bio Frančesko Banjaja iz Dukatija, ali je na kraju završio kao treći, odmah iza Žoana Zarka iz Pramark Dukatija.

Najveći tragičar trke je aktuelni šampion Đoan Mir, koji je samo nekoliko sekundi pre kraja "imao" podijum, a na kraju ostao bez ičega.

Vinjales je tako stigao do 21. pobede u karijeri u vremenu od 42 minuta, 28 sekundi i 663 stotinke. Malo više od sekunde je sporiji bio Zarko, a Banjaja za 1,1 sekundu.

Posle Mira redom su završili Fabio Kvartararo, Aleks Rins, Aleiš Espargaro, Pol Espargaro, a deveti je Džek Miler, koji je na kraju podbacio.

Naredna trka vozi se takođe u Dohi.

Takmičenje u Kataru pratili smo u LAJV BLOGU B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: