"Borik" menja ime u dvorana "Marijan Beneš"

Usvojena je inicijativa i slavna dvorana "Borik" u Banjaluci ubuduće će se zvati dvorana "Marijan Beneš".

Izvor: SS

Petak, 26.03.2021.

21:30

Default images

Beneš je proslavljeni jugoslovenski i banjalučki bokser koji je 1979. u ovoj hali osvojio titulu šampiona Evrope.

Tada je pobedio Žilbera Koena i osvojio je prvu profesionalnu titulu najboljeg na "starom kontinentu".

Inicijativu su pre nekoliko dana potpisali banjalučki sportisti, sportski radnici, klubovi i sportski novinari.

U petak su se sastali porodica Beneš i gradske vlasti sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem koji je i potvrdio ovu promenu.

"Mogu sa ponosom da kažem da će dvorana "Borik", konačno poneti ime Marijana Beneša, koji je upravo na tom mestu 1979. godine, Banjuluku okitio titulom Evropskog šampiona u boksu. Danas smo razgovali sa kćerkom bokserske legende, Žanet Beneš, od koje imamo punu podršku za sve što činimo. Inicijativa da naša najveća sportska dvorana ponese ime po čoveku koji je mnogo učinio za naš grad postoji već nekoliko godina, a sada slobodno mogu da kažem, da ćemo je, u saradnji sa porodicom Beneš i direktorom SC "Borik" Nenadom Talićem, konačno i realizovati. Banjaluka će kroz brojne slične inicijative vraćati svoj stari sjaj, te oživljavati najlepše uspomene iz perioda kada su naši sportisti ostvarivali najbolje rezultate“, objavio je Stanivuković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: