Vlhova osvojila veliki kristalni globus

Slovačka skijašica Petra Vlhova osvojila je veliki kristalni globus u Svetskom kupu, pošto je na slalomskoj trci u švajcarskom Lencerhajdu zauzela šesto mesto.

Izvor: MT

Subota, 20.03.2021.

16:05

Vlhova osvojila veliki kristalni globus
EPA-EFE/GIAN EHRENZELLER

Vlhova u generalnom plasmanu Svetskog kupa trku pre kraja ima 1.392 boda, dok drugoplasirana Švajcarkinja Lara Gut Behrami ima 1.256 bodova.

Slovakinji je danas bilo potrebno najmanje 14. mesto za ukupnu pobedu, a ovo je njoj prvi veliki kristalni globus u karijeri.

Pobedu na trci upisala je Austrijanka Kristina Linsberger sa vremenom od 1:49,77 minuta, a tom pobedom Linsberger je osvojila mali kristalni globus u slalomu.

Drugo mesto u trci zauzela je Amerikanka Mikaela Šifrin sa zaostatkom od 1,24 sekunde za pobednicom, a treće mesto je pripalo Švajcarkinji Mišel Gizin, koja je imala zaostatak od 1,95 sekundi za Austrijankom.

Linsbereger u plasmanu slalomu ima 690 bodova, drugo mesto pripalo je Amerikanki Šifrin sa 655 bodova, a Vlhova ja na trećem mestu sa 652 boda.

U nedelju se trkom u veleslalomu u Lencerhajdu završava ovosezonsko takmičenje u Svetskom kupu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: