Zašto "večiti" navijaju protiv Liverpula, Porta i Borusije?

Žreb za ćetvrtfinale Lige šampiona na programu je u petak u Nion.

Izvor: MS

Četvrtak, 18.03.2021.

11:15

Zašto
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Izvlačenje kuglica iz sedišta UEFA pomno će se pratiti i u Srbiji, o čega bi neke stvari mogle da zavise.

Glavna je da od ishoda u borbi za "ušati trofej" zavisi hoće li šampion Srbije krenuti narednu sezonu ka eliti od prvog ili drugog kola kvalifikacija.

Ukoliko prvak Evrope bude tim koji je već obezbedio plasman u Ligu šampiona kroz nacionalno takmičenje, kao što će sigurno Bajern, Mančester siti, Pari Sen Žermen, Real Madrid, tada bi srpski predstavnik imao kraći put.

Preostala četiri putnika su Liverpul, Čelsi, Porto i Borusija iz Dortmunda.

Engleska

EPA-EFE/Laurence Griffiths
Ono što upada u oči je loše stanje Liverpula, aktuelnog prvaka Engleske, jer zauzima tek šesto mesto, sa pet bodova manje od Čelsija.

Kako je Čelsi znatno podigao formu pod vođstvom trenera Tomasa Tuhela, za razliku od "crvenih" koji su u lošoj formi, male su šanse da "crveni" preko Premijer lige izbore Ligu šampiona.

Zato bi im samo osvajanje titule prvaka Evrope bio spas, a Srbiji korak unazad i iz tog razloga Crvena zvezda i Partizan neće navijati za Liverpul.

A gigant sa Enfilda je pre samo dve godine bio najbolji, s tim da tada nije imao veliki broj povreda kao što je to slučaj danas.

Nemačka

EPA-EFE/Alex Grimm
sto tako neće ni za Borusiju iz Dortmunda, koja je peta u Bundesligi, sa dva boda manje od Ajntrahta iz Franfurta.

Tu je pitanje šta može da se desi do kraja, iako su na papiru "milioneri" favoriti...

Ali i tim Filipa Kostića i Luke Jovića igra fantastično, pa ne bi bilo preveliko iznenađenje ukoliko bi zavšio ispred Borusije.

Posebno što sada igra na dva fronta.

U toj grupi protiv "večitih" je i Porto.

Portugal

Foto: Profimedia
U toj grupi protiv "večitih" je i Porto.

Činjenica je da je portugalski velikan preko Juventusa iznenađujuće našao mesto među osam najboljih, ali i da se dobro drži u prvenstvu jer je drugi.

Ipak, upravo ta pozicija vodi direktno u Ligu šampiona sledeće sezone, ali je problem "zmajevima" što Braga i Benfika im dišu za vratom.

Samo bod od Brage i tri od Benfike je prednost Porta i sve je moguće...

Zato će Zvezda i Partizan navijati za srpskog reprezentativca Marka Grujića, bivšeg đaka crveno-belih, samo u Portugalu, ali ne i u Ligi šampiona.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Dok se dva beogradska kluba bore za titulu u Srbiji moraće da bace pogled i na Ligu šampiona i njen žreb.

Borbi za elitu je znatno bliža Crvena zvezda jer ima devet bodova više od Partizana na prvom mestu na tabeli Linglong Superlige.

Derbi je na programu 7. aprila i tada bi mogli da dobijemo konačan zbir ili neizvenost.

Priredio: Miloš Simanović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: