Nenad Putnik ponovo izabran za predsednika Streljačkog saveza Srbije

Predsednik Streljačkog saveza Srbije (SSS) Nenad Putnik ponovo je danas izabran na tu funkciju.

Izvor: B92

Sreda, 17.03.2021.

10:18

Nenad Putnik ponovo izabran za predsednika Streljačkog saveza Srbije
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Putnik je novi mandat dobio na Izbornoj skupštini SSS, koja je zbog epidemiološke situacije održana elektronskim putem.

Kako je saopštio Savez, osim predsednika izabrani su i novi članovi Upravnog odbora - Nikola Mirić i Dragan Donević iz regiona Beograd, Miodrag Frič i Živica Dimković iz regiona Vojvodina, a iz regiona Centralna Srbija Miomir Spasojević i Milan Parezanović.

Upravi odbor ima 11 članova, od kojih četvoro predlaže predsednik, čiji je predlog da u upravno telo uđu Mladen Milošević, Vitomir Homan, Nevena Savić i Božidar Otašević, jednoglasno prihvaćen.

Za potpredsednike Saveza izabrani su Nikola Marić i Mladen Milošević.

Predsednik SSS zahvalio je na poverenju i reizboru, ali i svim članovima Upravnog i Nadzornog odbora u poslednje četiri godine na posvećenom radu u afirmaciji i razvoju streljaštva u Srbiji.

"Jedan od najznačajnijih projekata koje smo pokrenuli u prethodnom mandatu je Program pomoći udruženim članicama, kroz koji su klubovi besplatno ili po povoljnim uslovima nabavljali oružje, opremu i municiju. I u novom mandatu ćemo nastaviti sa realizacijom Programa, a jedna od najvažnijih akcija za ovu godinu biće nabavka malokalibarskog oružja", naveo je Putnik i istakao znatan napredak po pitanju rešavanja infrastrukture i pomoć sponzora.

Govoreći o kratkoročnim planovima, Putnik je rekao da su ove godine u centru pažnje Olimpijske igre u Tokiju i dodao da je pandemija promenila program i otežala rad reprezentacije.

"Streljaštvo za sada ima šestoro kvalifikovanih sportista za Tokio, više nego ijedan drugi pojedinačni sport u Srbiji. Nadamo se da ćemo na Evropskom prvenstvu, poslednjem kvalifikacionom takmičenju, izboriti još neku kvotu. Natojaćemo da reprezentativcima u narednih nekoliko meseci omogućimo najbolje uslove da se adekvatno pripreme za veliki izazov u Tokiju", naveo je Putnik.

Zbog epidemiološke situacije, Streljački savez Srbije ove godine nije organizovao svečanu dodela priznanja najuspešnijim strelcima, trenerima i klubovima u prethodnoj sezoni.

Većina priznanja je laureatima uručena u februaru, na Prvenstvu Srbije u Nišu, a posle prve sednice Upravnog odbora priredjena je dodela nagrada za najuspešnijeg ženskog strelca i najboljeg trenera Srbije u prošloj godini.

Ceremonija je imala i svečan i tužan karakter. Najbolji ženski strelac Srbije u 2020. godini bila je prerano preminula Bobana Momčilović Veličković, koja je priznanje zaslužila osvajanjem titule šampiona Evrope vazdušnim pištoljem.

Predsednik SSS je pehar uručio suprugu preminule strelkinje Miroslavu Momčiloviću i podsetio na velike uspehe višestruke šampionke Evrope i olimpijke.

SSS je za najboljeg trenera u 2020. izabrao Jasnu Šekarić, koja je poslednjih nekoliko godina trenirala Bobanu Momčilović Veličković. Uručujući priznanje Šekarićevoj, koja je proglašena za najboljeg trenera Srbije u izboru OKS, Putnik je pozvao nekadašnju reprezentativku da ostane u streljaštvu i uz Savez i da stvara nove šampione.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: