Posle 13 meseci pauze, Federer se vratio pobedom VIDEO

Švajcarski teniser Rodžer Federer vratio se tenisu posle 405 dana pauze i u prvom meču po povratku ostvario je pobedu.

Izvor:

Sreda, 10.03.2021.

18:53

Posle 13 meseci pauze, Federer se vratio pobedom VIDEO
Foto: Profimedia

Federer je savladao britanskog tenisera Danijela Evansa posle tri odigrana seta – 7:6, 3:6, 7:5.

Jedan od najboljih tenisera svih vremena je posle 13 meseci pauze odigrao dug i naporan meč, koji je trajao dva sata i 32 minuta.

U prvom setu videli smo samo jednu brejk loptu i nju nije iskoristio Evans, pri rezultatu 4:4.

Federer je igrao u svom stilu, brzo i efikasno, to je lepo pratio Evans i do taj-brejka se stiglo za samo 32 minuta.

Tu je Evans propustio veliku šansu, pošto je vodio 4:2 sa mini-brejkom i imao set loptu na 6:5. Ništa od toga nije iskoristio. Spasao je dve set lopte, jednu na servis Federera, ali je poklekao u 18. poenu taj-brejka, ispustio svoj servis i Federer ga je dobio sa 10:8.

Britanac je drugi set lako dobio, brejkom u četvrtom gemu, koji je dobrim servisima održavao do kraja seta.

Igrao je fantastično Britanac i u trećem setu, ali nije uspeo da slomi Federera. Napeto je bilo u sedmom gemu, pri rezultatu 3:3. Federer je spasao dve brejk lopte, jednu dobrim servisom i jednu drop-šotom. Pri rezultatu 5:4 za Federera u odlučujućem setu pod pritiskom je bio Evans. Napravio je dve greške i to je bilo 0:30 za Rodžera, ali se dobrim servisima izvukao Britanac i došao do 40:30 i gem lopte.

Nije mu dozvolio Federer da se izvuče i odigrao je dva sjajna poena, koja su mu donela meč loptu. Dobrim servisom je to Evans neutralisao i izvukao gem.

Novi pritisak stigao je pri rezultatu 6:5, kada je Federer stigao do nove dve meč lopte. Iskoristio je prvu i došao do pobede.

Naredni protivnik mu je Nikoloz Basilašvili iz Gruzije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

159 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: