Novak "311" Đoković!

Novak Đoković je i zvanično vlasnik još jednog teniskog rekorda – po ukupnom broja nedelja na čelu ATP liste!

Izvor: Z.K.

Ponedeljak, 08.03.2021.

00:00

Novak
Foto: Profimedia

Najbolji teniser sveta je započeo 311. nedelju vladavine ATP listom čime je oborio rekord velikog rivala Rodžera Federera.

Švajcarac je sve do ovog 8. marta odolevao sa 310 nedelja na čelu teniskog karavana, ali sada se samo Novak pita koliki će biti taj rekord.

Niko u teniskoj istoriji toliko dugo nije bio na vrhu liste i pitanje je koliko će vremena trebati nekim novim igračima da dođu u priliku da ugroze rekord tenisera iz Srbije.

U tih 311 nedelja vladavine, Đoković se pet puta vraćao na prvo mesto, na koje je prvi put kročio 4. jula 2011. posle trijumfa na Vimbldonu.

U tom prvom naletu, proveo je 53 nedelje na čelu, a najduže je u kontinuitetu bio na vrhu u pediodu od 7. jula 2014. do 6. novembra 2016. godine.

Tada je vezao 122 nedelje na prvom mestu ATP liste.

Brojke kažu da je Novak kao broj jedan odigrao 440 mečeva, da je pobedio 387 puta i da je od 52 odigrana finala u tom periodu, 39 puta osvojio pehar.
Zaista, impresivan skor, pogotovo ako se ima u vidu da je sve ostvareno u eri Federera i Nadala, protiv kojih je u protekloj deceniji uspeo da preokrene skor i sada ima pozitivan bilans sa obojicom. Novakov rekord po broju nedelja na čelu liste, još jedna je potvrda klase u karijeri krcatoj trofejima i važan adut u borbi za nezvaničnu titulu najboljeg igrača svih vremena i trci sa Federerom i Nadalom.

Bez obzira što je u 34. godini života, Novak ne pokazuje znake da posustaje, naprotiv.

Željan je novih titula i novih rekorda.

Posle još jednog velikog dostignuća momka iz Srbije, ceo teniski svet može samo da se pokloni i kaže – Bravo, Novače!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

228 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: