Federer otkrio o čemu razmišlja kada igra protiv Đokovića

Rodžer Federer stigao je u Dohu, gde će od ponedeljka učestvovati na turniru iz serije 250.

Izvor: MT

Subota, 06.03.2021.

13:45

Federer otkrio o čemu razmišlja kada igra protiv Đokovića
EPA-EFE/MICHAEL DODGE

Ovo će biti prvo takmičenje za Švajcarca posle više od godinu dana, tokom kojih je imao dve operacije kolena.

Neizbežno pitanje bilo je o Novaku Đokoviću, rivalu koji će ga prestići na večnoj listi u broju nedelja provedenih na čelu ATP karavana.

"Razmišljam o tome da ne izgubim. Zabavljam se kada igramo jedan protiv drugog, imamo različite stilove igre, mnogo zavisi od dana, podloge, kako se igra razvija, kakvi su bili poslednji mečevi. Kada igrate protiv najboljih dužni ste da budete najbolji, ne možete da budete mirni, znate da će uvek odgovoriti sa svojim najboljim udarcima. Zato je on jedan od najboljih u istoriji. Kad god se suočim sa njim, super se provodim", rekao je Federer.

Odakle mu motivacija?

"Volim da igram tenis, volim ovaj sport. Moj san je uvek bio da igram tenis, to je ono čime sam se bavio celog života. Iako je bilo mnogo trenutaka u kojima sam nedostajao kod kuće, svojoj porodici, svojim ljudima. Međutim, na kraju dana sam uviđao da se to isplati. Učio sam da uživam na Turu, da upoznajem nova mesta, ljude...", istakao je Švajcarac.

Federer je turnir u Dohi osvajao tri puta – 2005, 2006, 2011. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

126 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: