Đere: Tenis mi je pomogao da prevaziđem porodičnu tragediju

Laslo Đere i Miomir Kecmanović igrali su u petak uveče meč četvrtfinala na turniru u Buenos Ajresu, a slavio je mlađi od njih.

Izvor: Z.K.

Subota, 06.03.2021.

12:50

Đere: Tenis mi je pomogao da prevaziđem porodičnu tragediju
Foto: Profimedia

Kecmanović je pobedio sa 6:4, 7:6 (6) i nešto kasnije u polufinalu će odmeriti snage sa prvim nosiocem, Argentincem Dijegom Švarcmanom.

Meč Kecmanovića i Đera nije bio interesantan samo zato što je reč o našim igračima, već i zbog toga što su se sastali u Argentini sa dvojicom trenera iz te zemlje.

Kecmanović je nedavno počeo probno da radi sa nekada trećim igračem sveta, Davidom Nalbandijanom, dok Đere sada radi sa Eduardom Infantinom.

Đere je u razgovoru za list "Ole" pričao o brojnim stvarima i toma kako je stigao do 27. mesta na svetskoj listi.

Trenutno je 60. i posle Buenos Ajresa će napredovati do 57. mesta, a na početku razgovora pričao je u odrastanju u ratnim uslovima.

"Bilo je složeno odrastati u vreme kada je na našim prostorima bilo rata. Iako sam tada bio dete i ne sećam se mnogih stvari, znam da je bilo jako teško za sve u našem narodu. Ipak, prošli smo sve to zajednički", kaže Laslo.

Imao je porodičnu tragediju, u razmaku od samo nekoliko godina izgubio je oba roditelja, koji su preminuli od kancera.

"Tenis mi je pomogao da sve to prevaziđem. Ovo je moja profesija, dobar sam u tome što radim i fiokusiran sam na ostvarenje ciljeva, želim da ostvarim svoje snove. Važno mi je da sam dobar sa ljudima oko mene i da su oni ponosni na mene. Iako ne razmišljam često o tome, nadam se da su moji roditelji tamo negde srećni zbog mene", dodao je Đere.

Laslo ima mlađu sestru i kaže da mu je ona najvažnija na svetu.

"Podržavamo jedno drugo. Takav je mentalitet nas u Srbiji, porodica je veoma važna. Vrlo smo bliski, trudimo se da provodimo mnogo vremena zajedno kada sam u Srbiji".
Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS
Neizbežna je bila i priča o najboljem igraču sveta, Novaku Đokoviću.

"Imam veoma dobar odnos sa svim srpskim teniserima, jedni druge podržavamo. Pet ili šest nas je u Top 100, provodimo mnogo vremena zajedno na turnirima i Nole je svakako veoma važan. Posebno sam dobar sa njim. Ono što je uradio je neverovatno, iz dana u dan prevazilazi sve granice i ne znam koliko daleko će još otići. Bez dileme, on je važan za sve nas", priznaje Laslo.

Pitali su ga i kako se slaže sa Argentincima, na šta se samo nasmejao.

"Imamo dobar odnos, mada ne mogu da kažem da smo prijatelji. Sad kad mi je trener Argentinac, možda ćemo se dodatno približiti jedni drugima", dodao je naš teniser.

Kaže da mu se dopalo sve u Buenos Ajresu ovih dana.

"Volim da igram na šljaci, to mi je omiljana podloga i kalendar mi je baziran na tim takmičenjima. Volim ovaj grad i ljude. Prošle godine, kad nije bilo pandemije, imao sam prilike da upoznam bolje Buenos Ajres i stvarno mi se dopao", zaključio je teniser iz Sente.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: