Zašto je Đurđević rešio da igra za Crnu Goru?

Danima se pričalo kako bi Uroš Đurđević mogao da bude iznenađenje Dragana Stojkovića u novom timu "orlova", ali desilo se nešto drugo - igraće za Crnu Goru.

Izvor: Z.K.

Petak, 05.03.2021.

23:10

Zašto je Đurđević rešio da igra za Crnu Goru?
Foto: Profimedia

To je i zvanično potvrđeno tokom dana kada se njegovo ime nije našlo na spisku od 30 igrača Srbije za mečeve kvalifikacija i kada je nešto kasnije objavljeno da će biti na spisku Miodraga Radulovića, za nacionalni tim Crne Gore.

Kako prenose podgoričke "Vijesti", dogovor sa Đurđevićem je postignut još pre mesec i po dana i otuda ga Stojković nije ni uzimao u razmatranje za tim Srbije.

List prenosi i da je igrač Sportinga iz Hihona završio svu neophodnu papirologiju oko promene državljanstva, s obzirom na to da može da dobije i crnogorsko.

Njemu je to omogućila činjenica da mu je otac rođen u Podgorici.

Veruje se da će on uskoro iz Španije doputovati u Crnu Goru kako bi završio sve formalnosti i potom se priključio pripremema reprezentacije.

Đurđević je ranije bio član Rada, potom je nosio dres holandskog Vitesea, u Seriji A je igrao u dresu Palerma, pa ga je fudbalska sudbina navela u Partizan i potom Olimpijakos.

Ove sezone najbolji je strelac španske Segunde sa 17 golova na 28 mečeva. To mu je treća sezona sa Sportingom, a postigao je u prethodne dve ukupno 18 golova.

Za mladu reprezentaciju Srbije odigrao je ukupno 30 utakmica i postigao 16 golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: