Tri bronze za srpske džudistkinje u Taškentu

Srpske džudistkinje Milica Nikolić, Andrea Stojadinov i Marica Perišić osvojile su bronzane medalje na Gran slemu u Taškentu.

Izvor: Tanjug

Petak, 05.03.2021.

16:20

Tri bronze za srpske džudistkinje u Taškentu
Foto: Profimedia

Kako je saopšteno, prvi put osvojene su u istom danu tri seniorske medalje na Gran slem takmičenju - Milica Nikolić ( do 48 kg), Andrea Stojadinov ( do 48 kg) i Marica Perišić ( do 57 kg).

U kategoriji do 48 kilograma Milica Nikolić i Andrea Stojadinov osvojile su bronzana odličja čime su prvi put u istoriji našeg džudoa dve srpske reprezentativke u istoj težinskoj konkurenciji izborile mogućnost da stanu zajedno na pobedničko postolje na Gran slem takmičenju.

Njima se pridružila i Marica Perišić sa prvom osvojenom seniorskom medaljom sa Gran slema, a na korak do medalje bila i Nadežda Petrović ( do 52 kg), koja je ostvarila plasman na peto mesto.

U borbi za treće mesto Milica Nikolić bila je bolja od Laure Partinez (Španija), dok je Andrea Stojadinov slavila u duelu sa Italijankom Frančeskom Đordom.

Marica Perišić u meču za bronzu savladala je Izraelku Timnu Nelsom Levi.

Mladim trofejnim džudistkinjama prvi je čestitao Ivan Todorov, predsednik Džudo saveza Srbije.

"Čestitam našim reprezentativkama na vrhunskim rezultatima kao i čitavom timu Džudo saveza Srbije. Naše takmičarke su još jednom potvrdile kvalitet na međunarodnoj sportskoj sceni a nama u Savezu dale najbolji dokaz da i u periodu koji je pred nama nastavimo da radimo na ovakav način. Za njih je ovo samo još jedno takmičenje u nizu u periodu dok se još juri norma za Tokio. Pred nama je jasan cilj, idemo dalje" rekao je Todorov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: