Has predstavio bolid za novu sezonu

Ekipa Hasa predstavila je bolid VF-21 kojim će se ove sezone takmičiti u Formuli 1.

Izvor: SN

Četvrtak, 04.03.2021.

11:00

Has predstavio bolid za novu sezonu
Photo Antonin Vincent / DPPI / LM/ Profimedia

Has je uveo najmanje promena u odnosu na prošlosezonski bolid, a jedna od promena je i boja, nakon što je ekipa poslednjih godina imala sive bolide.

Novi bolidi sada su u beloj, plavoj i crvenoj boji, zbog glavnog sponzora Uralkali, ruske kompanije koja se bavi proizvodnjom đubriva.

Za ekipu će ove sezone voziti debitanti u Formuli 1, Mik Šumaher, sin sedmostrukog svetskog prvaka Mihaela Šumahera i Nikita Mazepin.

Mazepinov otac je suvlasnik kompanije Uralkali.

Vlasnici iz SAD su odlučili da podmlade ekipu, zbog čega su doveli zvezde Formule 2. Zbog toga ugovori nisu produženi sa Romanom Grožanom i Kevinom Magnusenom. Poslednje dve sezone Has je završavao na devetom mestu u konkurenciji konstruktora. Prošle godine ekipa je osvojila samo tri boda.

"Uzbudljivo vreme je pred ekipom, uz dolazak Uralkalija i Nikite Mazepina i Mika Šumahera koji će voziti za nas. Dogodile su se promene, ali nadam se da ćemo se vratiti u borbu za bodove. Imali smo nekoliko teških sezona, ali gledamo i širu sliku, posebno za 2022. godinu kada će biti na snazi nova pravila", rekao je vlasnik ekipe Džin Has, preneo je Skaj.

Zvanična predsezonska testiranja obaviće se od 12. do 14. marta na stazi Sakir, na kojoj će 28. marta početi nova sezona, trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: