Nevena Ignjatović u Top 15 na Evropa kupu

Najbolja srpska skijašica, Nevena Ignjatović nalazi se na 14. mestu u generalnom plasmanu super veleslaloma, pred poslednji trku sezone u Evropa kupu.

Izvor: B92

Sreda, 03.03.2021.

17:00

Nevena Ignjatović u Top 15 na Evropa kupu
Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DELLA VALLE

Ignjatovićeva iza sebe ima dve trke u italijanskoj Val di Fasi.

Na prvoj, voženoj u utorak, bila je 13-ta, sa sekundom i 76 stotinki zaostatka u odnosu na pobednicu Jasminu Zuter iz Švajcarske.

U drugoj trci, voženoj u sredu, slavila je Julija Pleškova, dok je Nevena Ignjatovic završila na 20. mestu sa zaostatkom od 1,96sekundi.

"Bilo je par grešaka koje su me koštale odličnog plasmana ali se spremam za polovinu marta gde me očekuje poslednja finalna trka na kojoj ću dati sve od sebe da napravim vrhunski rezultat i dođem do samog vrha Evropa kupa", rekla je Nevena Ignjatović.

Naša najbolje skijašica je 14. u generalnom plasmanu sa 63 boda, a šansu za nove bodove i bolji plasman će imati u finalnoj trci u austrijskom Salbahu 18. marta.

Niko u Srbiji pre Nevene Ignjatovic, nije bio u Top 15 u generalnom plasmanu Evropa Kupa, u disciplini superveleslalom.

Prva u generalnom plasmanu je Jasmina Zuter iz Švajcarske sa 252 boda. Druga je njena sunarodnica Stefani Jenal sa 250, treća Julija Pleškova iz Rusije sa 180.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: