"Ono što je Novak uradio, to je neverovatno"

Stefanos Cicipas, šesti teniser sveta, oduševljen je rezultatima Novaka Đokovića u poslednjih nekoliko godina.

Izvor: Z.K.

Sreda, 03.03.2021.

12:35

Foto:EPA-EFE/KIKO HUESCA

Cicipas, koji se ove nedelje takmiči na turniru u Roterdamu, gde je drugi nosilac, u osmini finala u četvrtak igra protiv Poljaka Huberta Hurkača.

Posle poraza u polufinalu Australijan opena, Cicipas ima velike ambicije u nastavku sezone, a u Roterdamu je pričao i na temu rekorda Novaka Đokovića.

Prvi igrač sveta će od ponedeljka 8. marta započeti 311. nedelju vladavine na ATP listi čime će i zvanično prestići Rodžera Federera.

Švajcarac je jedan od igrača kojima se Cicipas divi, ali je imao samo komplimente na račun Đokovića.

"Neverovatno je šta on čini. Federer je po meni do sada uradio izuzetne stvari. Ne kažem da Novak to nije učinio, ali za mene je Federer oduvek bio idol, neko na kog sam se ugledao dok sam odrastao. Ipak, stvari koje je Novak postigao u poslednjih sedam ili osam godina, to je stvarno nezamislivo. Podigao je letvicu tako visoko, čini se da je svage godine sve bolji. Sve što mogu da uradim je da mu čestitam", kaže grčki teniser.

Bez obzira na to što su igrači "velike trojke" uradili do sada, Cicipas veruje da polako dolazi vreme mlažih igrača.

"Mislim da nova generacija može da napravi nešto slično. Niko pre 15 godina nije očekivao da Federer obori rekord Samprasa od 14 grend slem titula. Teško je predvideti šta će se dogoditi. Mi kao ta nova generacija imamo igrače koji mogu mnogo da ponude tenisu", zaključio je Cicipas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: