"Đoković iza Nadala i Federera? Pa nisu GS titule reper za najboljeg"

Saša Bajin, nemački trener srpskog porekla, pričao je o aspektima za najboljeg tenisera svih vremena.

Izvor: MS

Ponedeljak, 01.03.2021.

12:25

EPA-EFE/DAVID CROSLING

Dugo traje polemika ko je popularni GOAT između Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera, a Bajin je pokušao da približi razmišljanja.

Jedan od argumenata je broj osvojenih Grend slemova, čiji rekord drže Federer i Nadal sa po 20, dok je Đoković na 18, ali Srbin ima još mnogobrojne adute (bolji međusobni skor, uskoro najviše nedelja na mestu broj jedan...).

Bajin se ne slaže da su trofeji sa četiri najznačajnijih turnira pravi reper.

"Nisi automatski najbolji svih vremena ako imaš najviše Grend slem titula. Mnogo faktora mora da bude uključeno i teško je ih definisati", počeo je Bajin u nemačkom podkastu za "Sport1".

Bivši trener Naomi Osake, a sada Karoline Pliškove, imao je zanimljivu konstataciju.

"Moramo da cenimo činjenicu da će 'Velika trojka' još dugo igrati. Posebno ako se međusobno budu sastajali na terenu", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: