Lebron odgovorio Zlatanu: Našao si s kim ćeš da se kačiš!

Košarkaš LA Lejkersa Lebron Džejms odgovorio je na prozivku fudbalera Milana Zlatana Ibrahimovića.

Izvor: Z.K.

Subota, 27.02.2021.

10:00

Lebron odgovorio Zlatanu: Našao si s kim ćeš da se kačiš!
Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Švedski fudbaler je nedavno rekao kako bi za Lebrona bilo bolje da se fokusira na košarku, a ne da priča o svim drugim stvarima.

Nije prošlo mnogo vremena pre nego što je Lebron našao za shodno da odgovori iskusnom napadaču. Učinio je to posle utakmice u kojoj su Lejkersi pobedili Portland sa 102:93.

"Nikada neću začepiti usta ako osetim da je nešto pogrešno. Propovedam o našim ljudima, o jednakosti, pravdi, rasizmu, pritiscima prilikom glasanja, stvarima koje se dešavaju u našoj zajednici jer sam bio deo te iste zajednice. U jednom momentu video sam kako se stvari razvijaju, znam šta se i sada dešava jer imam grupu od 300 dece u mojoj školi koja prolazi kroz sve te stvari i potreban im je glas. Ja sam njihov glas i koristim svoju platformu da nastavim da skrećem pažnju na sve što se dešava, ne samo u mojoj zajednici, već širom sveta", kaže Džejms.

Lebron je protiv Blejzersa postigao 28 poena uz 11 skokova, sedam asistencija, četiri ukradene lopte i tri blokade.

Dalje, kada je reč o izlaganju Ibrahimovića, američki košarkaš je rekao kako nije u redu da Zlatan nekome drži lecije iz pristojnosti.

"Smešno je da on priča o svemu tome, verujem da je negde 2018. bio taj koji je, dok je bio u Švedskoj, pričao o istim stvarima, o svom prezimenu i da je tada imao osećaj da se rado o rasizmu kad god bi izašao na teren. Je li tako? Je li to rekao? Mislim da jeste. Ja sam vrlo obrazovan. Možda je pogrešno kačiti se sa mnom jer ja uvek odradim svoj domaći zadatak", zaključio je Džejms.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

137 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: