"Novak može do titule najvećeg"

David Nalbandijan smatra da igrači mlađe generacije moraju da budu hrabriji u mečevima sa članovima “velike trojke”.

Izvor: Z.K.

Petak, 26.02.2021.

12:05

Foto: Profimedia

On je protekle nedelje počeo rad sa Miomirom Kecmanovićem i očekuje da mladi srpski teniser u nastavku sezone postiže dobre rezultate.

Miomir je, doduše, zaustavljen na turniru Serije 250 u Korodbi, izgubio je od Argentinca Čerundola, ali saradnja sa Nalbandijanom je tek počela.

Činjenica je da nekada treći igrač sveta dugo nije bio u teniskim vodama. Posvetio se reliju, bavio se i polom, poznato je da ima ergelu od 50 polo konja.

David je priznao da je u hotelskoj sobi u Korodbi gledao finale Australijan opena u kojem je Novak Đoković pobedio Danila Medvedeva u tri seta.

Zanimljivo je da je Argentinac bio jedini teniser koji je na jednom takmičenju, 2007. u Madridu, uspeo da zaredom pobedi članove “velike trojke”, Federera, Nadala i Đokovića.

Kasnije je pobedio Federera i Nadala na Mastersu u Parizu.

Medvedev je osvojio ATP tur finale u Londonu krajem prošle sezone i Nalbandijan smatra da je Rus tu pokazao da može da ih pobeđuje.

To govori da svako može da ih dobije. Dobri igrači mogu da ih pobede. Nije to nemoguća misija. Ponekad je za nove igrače dobro kako bi počeli da veruju u sebe. Oni su superheroji, neverovatni igrači, ali nova generacija mora da ima vere u sebe”, kaže Nalbandijan.

On je protiv članova “velike trojke” ostvario ukupno 11 pobeda.

Većina igrača misli da će čekati dok se oni ne povuku. Ja se na to uvek nasmejem i kažem, 'i ja sam čekao, a oni se još takmiče.' Hajde da prestanemo da čekamo i da probamo da ih pobedimo”, dodao je Argentinac.
Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS
Ono što posebno ceni kod Rafe, Novaka i Rodžera je njihova dugovečnost.

Neverovatan je način na koji se prilagođavaju mlađim igračima i njihovim godinama, posebno jer su sve stariji. I dalje su tu, koncentrisani, inspirisani da nastave. To je zadivljujuće. Jedina su trojka koja je to u stanju da uradi. To su Rodžer, Rafa i Nole. Drugi to ne mogu”.

Fasciniran je i time kako uspevaju stalno da pobeđuju.

Oni su ljudi pobednici. Rođeni su takvi, rade za to i spremni su. Uvek nađu način, ma koliko da je teško. Ako je teškoća velika, podignu nivo i bolji su nego ranije. To je neverovatno i samo njih nekoliko to može da uradi. Oni su takvi da nikad neće da izgube meč, morate da ih pobedite. Morate taktički biti savršeni i u onda i u egzekuciji iste. Možda znate kako bi trebalo da igrate, ali oni su dobri igrači. Neće vam dozvoliti da igrate kako želite. To je kombinacija stvari”, kaže David, koji kaže da kada se povukao, nije očekivao da će trojka trajati tako dugo.

Na kraju, poručio je da veruje da Novak Đoković ima šanse da osvoji najviše grend slem titula.

Mislim da Nole može da osvoji najviše grend slemova. On je predobar, kompletan”, zaključio je Nalbandijan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: