Duplantis objasnio zašto nije oborio svetski rekord u Beogradu

Svetski rekorder u skoku s motkom Armand Duplantis zamalo je postavio novu granicu u Beogradu, ali je ipak stao na 6,10 metara.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.02.2021.

14:00

Duplantis objasnio zašto nije oborio svetski rekord u Beogradu
Foto by Srdjan Stevanovic/StarSport

Duplantis je oborio rekord dvorane i ostvario najbolji rezultat sezone, ali potom nije uspeo da preskoči 6,19m.

Zaustavio se posle dva skoka, zbog umora.

"Osećam se sjajno. Pre mitinga sam imao malih problema sa tetivama, i to je verovatno jedan od razloga što sam se brzo umarao. Moje noge su bile 'mrtve' i 'umorne', a za svetski rekord jednostavno morate da budete savršeno spremni. Sjajno je to što sam postao prvi koji je u Srbiji skočio preko šest metara. Želim u svakoj zemlji da skočim preko šest metara. Što se tiče priprema za OI, stvari idu u dobrom pravcu. Želim najpre da budem spreman za EP. Osećam se dobro i osećam da je svetski rekord blizu", rekao je Duplantis.

Šveđanin je za najboljeg atletičara na mitingu dobio ček na 3.000 evra koji mu je uručio predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović, dok je Armin Sinančević dobio nagradu za drugog najboljeg atletičara od 2.000 evra.

Sinančević je u prvoj seriji bacio 21,05 m, zatim u trećoj 21,18 m, dok je najbolji rezultat Asmira Kolašinca 20,52 m koji je ostvario u drugoj seriji.

Mesud Pezer iz Bosne i Hercegovine je bio drugi sa hicem od 20,78 metara. Prethodni državni rekord u dvorani, takođe je bio u vlasništvu Sinančevića i iznosio je 21,13 m. Najbolji hitac ostvario je u petoj seriji kada je dobacio do 21,25 m.
Foto: StarSport
"Izašao sam sa mesec dana treninga na državno prvenstvo gde sam bacio 20,56 m. Posle toga su bile Balkanske igre koje su bile uvertira za Serbian open. Nadam se da je ovo uvertira za Evropsko prvenstvo, koje mi je najvažnije za ovu zimsku sezonu", rekao je Sinančević.

Ana Lukić je trčala 8,21 sekundi na 60 metara sa preponama i ostvarila je svoj lični rekord, dok je Aleksa Kijanović zauzeo drugo mesto u trci na 60 metara sa vremenom 6,75 s.

Luka Trgovčević je sa 7,85 pobedio na 60 metara prepone (drugi je bio Hasan Fofana sa 7,86), Britanka Morgan Lejk je bila prva u disciplini skok uvis za žene, jer je “prebacila” 1,96 m.

Crnogorka Marija Vuković je stala na 1,89 m. Boško Kijanović pobedio je u Memorijalnoj trci "Ismail Mačev" na 400 m rezultatom 47,59 i time odbranio titulu od prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: