"Jedini koji me je fascinirao bio je Nadal"

Iga Švjontek, šampionka Rolan Garosa, otkrila je ko joj je bio uzor dok je odrastala.

Izvor: Z.K.

Četvrtak, 25.02.2021.

13:21

Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Teniserka iz Poljske, koja je jesenas sve šokirala trijumfom u Bulonjskoj šumi, rekla je da je veliki poklonik igre Rafaela Nadala.

Španac je na istom turniru po 13. put osvojio Kup musketara i tako nastavio fantastičan niz rezultata na pariskoj šljaci.

"Kad sam bila dete, nisam mnogo gledala tenis. Jedini igrač koji me je fascinirao bio je Rafael Nadal. Gledala sam uglavnom muške mečeve i Nadala. Mislim da sam pokušala da kopiram njegov stil igre", kaže Iga za nemačkiu verziju "Tenis magazina".

Ona otkriva šta posebno voli da radi kada igra.

"Udaram loptice sa dosta topspina. Moj prvi trener mi je rekao da je neobično za devojčicu da igra topspin. Savetovao me je da se fokusiram na to jer je verovao da će jednog dana to biti moje oružje. Sada kada poznajem Rafu i kao igrača i kao osobu, još više ga cenim. On je skoroman, ostao je isti i pored toliko osvojenih titula. Kada sam bila klinka, dopadalo mi se kako izgleda na terenu i sva ta energija sa kojom je igrao", zaključila je teniserka iz Poljske.

Iga se inače plasirala u polufinale turnira u Adelejdu pošto joj je Danijel Kolins predala meč 6:2, 3:0 za poljsku teniserku.

Za plasman u finale igraće sa Džil Belen Tajhman iz Švajcarske koja je pobedila Anastaziju Sevastovu sa 6:4, 6:7 (8), 7:5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: