Siti lako izašao na kraj sa Borusijom

Fudbaleri Mančester sitija stekli su prednost posle prvog susreta osmine finala Lige šampiona sa Borusijom Menhengladbah.

Izvor: Z.K.

Sreda, 24.02.2021.

20:05

Siti lako izašao na kraj sa Borusijom
Foto: Profimedia

Nemci su bili domaćini na "Puškaš stadionu u Budimpešti", ali je Siti na kraju slavio sa 2:0 (1:0).

Tako su izabranici menadžera Pepa Gvardiole stekli prednost uoči revanša koji se igra 16. marta.

Pročitajte još Real jedva slavio u Bergamu

Bila je to 26. uzastopna utakmica bez poraza za "građane" kojima je ovo ujedno bila i 19. pobeda u nizu u svim takmičenjima.

Rahim Sterling je u šestom minutu posle brzog prodora najavio da je Siti došao da ostvari novu pobedu.

Deset minuta kasnije spetljali su se Bernardo Silva i Gundogan, ali je engleski tim ipak stigao do prednosti u 29. minutu.

Kanselo je odlično centrirao sa leve strane, Bernardo Silva je bio na drugoj stativi, skočio je i prosledio loptu u desni donji ugao gola Jana Zomera.

Pokušao je i Fil Foden udarcem sa 20 metara u nadoknadi prvog dela, ali nije bio precizan i otišlo se na odmor sa minimalnom prednošću Sitija. Gabrijel Žezus je u 53. minutu dobio poklon priliku, Bensebaini mu je prosto dodao loptu, ali Brazilac je bio neodlučan i izblokiran je u poslednji čas.

Gvardiolin tim je nastavio ofanzivno i u 64. minutu duplirali su prednost.

Kanselo je opet dobro centrirao, Bernardo Silva je bio na drugoj stativi, spustio je loptu do Žezusa, kojem je preostalo samo da je ubaci u mrežu za konačnih 0:2.

Do kraja, Siti je umešno čuvao prednost, Borusija je bila nemoćna da uradi nešto više, pa će Englezima biti daleko lakše u revanšu.

Sve detalje sa dva susreta Lige šampiona mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: