Lekarska komisija 8. marta o odgovornosti za smrt Maradone

Tužilac zadužen za istragu za ubistvo iz nehata legendarnog fudbalera Dijega Maradone sazvaće 8. marta lekarsku stručnu komisiju.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 23.02.2021.

20:10

Lekarska komisija 8. marta o odgovornosti za smrt Maradone
EPA-EFE/CESARE ABBATE

To će učiniti kako bi ona utvrdila da li oni obuhvaćeni istragom treba da snose odgovornost.

U komisiji će biti devet stručnjaka, među kojima sudski patolozi koji su radili obdukciju, kao i eksperti raznih medicinskih disciplina, saopštilo je tužilaštvo u San Isidru, predgrađu Buenos Ajresa.

Istragom, kojom treba da se utvrditi mogući nemar u lečenju Maradone koji je umro 25. novembra od srčanih problema, najpre su obuhvaćeni neurohirurg Leopold Luke i psihijatar Agustina Kosačov.

Potom je istraga proširena na psihologa i dvoje medicinskih tehničara. Sada su uključene dve nove osobe, koordinator medicinskih tehničara i koordinator za kućne posete lekara. Oni će biti saslušani u četvrtak.

Maradona je preminuo 25. novembra od srčanog udara u 60. godini, u svojoj kući dok se oporavljao od operacije mozga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: