"Hteli su da mi amputiraju nogu, učio sam ponovo da hodam"

Levi bek Real Madrida Ferlan Mendi je dao intervju za "As" u kom je govorio o teškom početku karijere kada mu je čak pretila amputacija noge.

Izvor: SS

Utorak, 23.02.2021.

18:10

EPA-EFE/JuanJo Martin

Imao je tešku povredu kuka koja je bila toliko ozbiljna da je morao ispočetka da uči da hoda.

"Počeo sam u PSŽ, u timu do 11 godina, ali malo pre nego sam došao na akademiju, pretrpeo sam ozbiljnu povredu kuka. Bila je potrebna operacija, posle koje sam proveo dosta vremena u bolnici. Jednog dana je došao lekar i rekao da nikada više neću igrati fudbal i da će možda morati da mi amputiraju nogu. Srećom, nikada se tako nešto nije dogodilo. Proveo sam dosta vremena u invalidskim kolicima, a zatim sam polako naučio da ponovo hodam na štakama. Većina ljudi je mislila da se nikada više neću vratiti fudbalu, ali mi je mnogo pomoglo samopouzdanje. Igrao sam sa bolovima u butini više od godinu dana, ali sam uspeo sve da prevaziđem i da postanem ovo što jesam”, rekao je Mendi.

Sada je jedan od boljih levih bekova u Evropi i član Real Madrida.

Sa "kraljevima" čeka u sredu duel protiv Atalante u osmini finala Lige šampiona.

"Video sam ih kako igraju, postižu puno golova, posebno kod kuće žele da se nadigravaju. Znamo da će nas napasti, kao i uvek i moraćemo da se branimo, ali pokušaćemo da im uzvratimo. Ne brinu nas problemi sa povredama, moraćemo da se nosimo sa onim što imamo i postignemo dobar rezultat. Konačno, Real Madrid je Real Madrid. Ovaj dres vam daje nešto posebno. Odigraćemo dobar meč i pobediti. Koncentracija će biti ključna, nedostajaće nam Karim Benzema, ali moraćemo i bez njega”, istakao je Francuz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: