Finale omladinske zlatne rukavice

Sve je spremno za finale omladinske zlatne rukavice.

Izvor: B92

Nedelja, 21.02.2021.

17:30

Finale omladinske zlatne rukavice
Foto: Bokserski savez Srbije

Prethodna tri dana, bokseri iz pet zemalja imali su priliku da odmere snage u dvorani Sportskog centra Rakovica.

Očekuje nas šest borbi u ženskoj konkurenciji i 10 borbi u konkurenciji omladinaca.

Zbog epidemiološke situacije nije dozvoljeno da u dvorani prisustvuje publika a svi dueli mogu se gledati na kanalu Arena Fight od 18 časova.

Biće tu puno zanimljivih mečeva. Imamo i nekoliko naših takmičara i takmičarki u finalu i nadamo se da će biti puno najsjajnijih odličja.

Inače, u subotu je zabeležen rekordno brz nokaut. Predstavnik Srbije, Ognjen Tatarski iz kluba Šajkaši Žabalj, serijom vezanih udaraca za samo sedam sekundi nokautirao je rivala iz Slovenije.

On će u kategoriji do 90 kg imati za protivnika najboljeg borca Makedonije i očekuje se da to bude, kako to neki vole da kažu ,"šlager" večeri.

Inače njemu je naš legendarni bokser Mujo Bajrović, posle tog meča dao nadimak Ognjen Vatreni. Bajrović koji je nekadašnji državni reprezentativac Jugoslavije, osvajač je dve bronzane medalje sa Prvenstva Evrope (Atina 1989) i (Geteborg 1991).

Bajrović je prenosio polufinalne mečeve na televiziji. Za njega je zanimljiv podatak da je diplomirao književnost na Univerzitetu u Skoplju. A završio je i Fakultet sporta i fizičke kulture.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: