Klop: Čelsijeva mantra je, budi uspešan ili letiš!

Menadžer Liverpula Jirgen Klop smatra da je vlasnik Čelsija Roman Abramovič požurio da uruči otkaz Frenku Lampardu i da se ne odlikuje strpljenjem.

Izvor: Z.K.

Sreda, 27.01.2021.

17:25

Klop: Čelsijeva mantra je, budi uspešan ili letiš!
Foto: EPA-EFE/Phil Noble

Nemački stručnjak je upitan da prokomentariše smenu na kormilu "plavaca" i dolazak Tomasa Tuhela, ali je očigledno zamerio vlasniku Čelsija na olakom "odstrelu" menadžera.

"Dve stvari su se dogodile, Frenk Lampard je izgubio posao i to je posao koji je jako težak, da budem iskren. Čelsi je uradio neverovatnu stvar kupovinom igrača, za takve stvari potrebno je vreme, to je normalno. Vrlo je oštro doneti tako rano takvu odluku, ali očigledno je da gospodin Abramovič daje šansu i novac, ali nije među najstrpljivijima na ovom svetu. Saosećam sa Frenkom jer je mlad, talentovan menadžer, ali još vam je teže ako je to vaš klub. Priča je sada gotova i on može da započne nešto novo", kaže Klop.

Što se tiče dolaska njegovog sunardonika i kolege, Tomasa Tuhela, kaže da ga izuzetno ceni.

"Tuhel je veoma dobar menadžer kog jako poštujem. Za njega je ovaj tim Čelsija pravi poklon, siguran sam da i Tomas sam to tako vidi", dodao je Klop.

Tuhel je nasledio tim u koji je letos uloženo preko 250 miliona evra, a koji nije ostvario očekivane rezultate. Klop kaže da nema šta posebno da mu savetuje.

"Nemam njegov broj telefona, tako da ne mogu da mu pošaljem poruku, ali nije ni potrebno da mu ja delim savete. Ja znam da sam imao sreće sa svojim klubovima, u Majncu su svi želeli da bude dobro, isto u Dortmundu i Liverpulu. Zašto sam ja tamo dobio vreme? Zato što su direktori i vlasnici verovali da radimo pravu stvar. Koliko je Čelsi imao trenera u poslednjih 15 godina? Tamo je mantra, biti uspešan ili letiš! Nemam ništa sa tim, ali mnogo puta sam rekao da sam imao sreće sa klubovima u kojim sam radio. Za Frenka će sve biti u redu. Za fudbalske ljude tamo, ako su gledali kako je Čelsi igrao prošle godine, imaće jasan plan. Mlad je menadžer i uradio je mnogo toga dobrog. Vratiće se uskoro i dobiće više vremena", zaključio je Klop.

Klop i Lampard su prošle sezone imali verbalni okršaj kraj aut linije, Lampard je tvrdio da je Liverpul arogantan, a Klop mu je rekao da "ima još mnogo da uči".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: