Zvezda u Istanbulu otvara duplo kolo Evrolige

Košarkaši Crvene zvezde nastavljaju sa žestokim ritmom utakmica, a u utorak ih već očekuje gostovanje Efesu u 22. kolu Evrolige.

Izvor: MT

Utorak, 26.01.2021.

09:45

Zvezda u Istanbulu otvara duplo kolo Evrolige
Foto: KK Crvena zvezda

Crveno-beli su prethodno poraženi od Barselone u elitnom evropskom takmičenju, da bi za vikend slavili u Baru u derbiju ABA lige nad Mornarom.

Beogradski tim je u ponedeljak uveče odradio trening u dvorani "Sinan Erdem" u Istanbulu.

Ovo će bit 10. duel dva kluba u Evroligi, košarkaši Crvene zvezde zabeležili su do sada dve pobede.

Ekipa je odmah po dolasku u Istanbul nakon kraćeg odmora počela pripreme za utakmicu sa EFES-om. Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić očekuje težak meč.

"Posle dva teška duela protiv Barselone i Mornara, očekuje nas još jedan veliki izazov protiv Anadolu Efesa ekipe koja ima kontinuitet, veliki kvalitet i ambicije. Spremićemo se najbolje što možemo u datim okolnostima za zahtevan meč, u kome će nam biti potrebna velika energija i dobra koncentracija. Moramo da odigramo dobro ne samo na bekovima Larkinu i Miciću koji predvode taj tim, već i protiv Simona, Boboe, Andersona, Danstona, Plajsa, Singltona… što Vam takođe pokazuje kakav kvalitet imaju. Znamo da nas čeka izuzetno težak meč u Istanbulu", rekao je trener crveno-belih.

Džordan Lojd kaže da on i saigrači moraju da odigraju čvrsto i najbolje što mogu.

Teška utakmica je pred nama, imamo malo vremena da se pripremimo za nju, potrošnja je velika, ritam vrlo zahtevan, ali želimo da damo svoj maksimum. Efes je tim sa izuzetno dubokim rosterom, velika opasnost preti ne samo od Larkina i Micića već i od svih ostalih igrača koji imaju ogroman kvalitet. Moraćemo da odigramo kao tim, čvrsto i najbolje što možemo“ rekao je Lojd.

Ekipa Zvezde se nakon utakmice koja otvara 22. kolo i na programu je u utorak u 17 sati, vraća za Beograd i odmah počinje pripreme za još jedno evroligaško iskušenje i duel sa Asvelom u petak u hali "Aleksandar Nikolić".

Evroliga, 22. kolo:
17.00 Efes – Crvena zvezda
18.00 Himki – Bajern M.
19.00 Fenerbahče – Makabi
20.45 Armani – Olimpijakos
21.00 Barselona – Zenit

Sreda:
20.00 Alba – CSKA
20.45 Asvel – Baskonija
21.00 Real Madrid – Panatinaikos
21.00 Valensija - Žalgiris
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: