Lineker: U Čelsiju nikad ništa neće naučiti

Navijači Čelsija nisu sa odobravanjem prihvatili vest da je Frenku Lampardu uručen otkaz na mestu menadžera Čelsija.

Izvor: Z.K.

Ponedeljak, 25.01.2021.

17:20

Lineker: U Čelsiju nikad ništa neće naučiti
Foto: EPA/ANDY RAIN

On je deseti otpušteni trener u eri Romana Abramoviča, otkako je ruski biznismen kupio klub 2003. godine.

Posle svega 18 meseci rada i prve loše serije rezultata, gde su izgubili pet od osam poslednjih mečeva u Premijer ligi, Abramovič je rešio da otera i klupsku legendu.

Samo 24 časa pre otkaza, Lampard je posle pobede nad Lutonom u FA kupu (3:1), hvalio upravu kluba kako je od njih "i kao igrač i kao trener uvek imao bezrezervnu podršku".

Ispostavilo se da je bio u grdnoj zabludi, jer je Abramovič, poznat po svom nemilosrdnom otpuštanju menadžera, još jednom povukao oroz na obaraču.

Čelsi je letos potrošio 230 miliona funti na pojačanja, ali nije se sve uklopilo kako se očekivalo i ceh je platio mladi stručnjak.

Geri Lineker, bivši reprezentativac Engleske, oglasio se na Tviteru čim je procurelo da će doći do smene.

"Stižu izveštaji kako će Lampard biti otpušten. Krajnje komično posle prve serije loših rezultata. Oduvek je bilo jasno da će mu biti potrebno dosta vremena da uklopi sva ta pojačanja u klub. Strpljenje kao vrlina više ne postoji u ovom sportu. Nikad ne uče", napisao je Lineker.

Navijači su na društvenim mrežama iskazali silno nezadovoljstvo potezom uprave.

"Otpuštanje Lamparda je sramotno, što sada kada pokuša da ujedini tim? Sram te bilo, upravo Čelsija", napisao je jedan od njih.

Drugi je dodao sledeće:

"Zgađen sam upravom Čelsija, niko od njih za klub nije uradio više od Frenka Lamparda. Ne dajete mu šansu da se dostojno oprosti kao igrač, niste mu dali oproštajni meč. Jako me je sramota što sam navijač Čelsija".

I sve u sličnom tonu. Činjenica je da je Lampard otpušten, a velika sreća za članove uprave je što na stadionima nema ko da im zviždi, jer na njima, zbog pandemije koronavirusa, odavno nema publike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: