Marinović: Budućnost igra najbolju košarku u ABA ligi

Košarkaši Borca u subotu 23. januara od 19 časova u dvorani kraj Morave dočekuju Budućnost u 16. kolu regionalne ABA lige.

Izvor: Tanjug

Petak, 22.01.2021.

12:20

Marinović: Budućnost igra najbolju košarku u ABA ligi
Foto: Vanja Keser/Starsport

Trener Čačana, Marko Marinović, poručio je da njegov tim nema šta da izgubi u okršaju sa Podgoričanima.

"Trenutno gledano, Budućnost uz Mornar, igra najbolju košarku u ligi. Tim iz Podgorice se nalazi u odličnoj formi, u to nema sumnje. Nakon pauze zbog korone pokazali su u utakmici protiv Burža da mogu biti nezaustavljivi. U sastavu ima mnogo dobih igrača, ali posebno bih istakao Nikolu Ivanovića, koji je među najboljima u ABA ligi. Godinama pokazuje da može sam, kada treba, da pobedi protivnika. Između ostalog, to je pokazao protiv Partizana“, rekao je Marinović za klupski sajt.

Trener Borca kaže da umor gostujuće ekipe može da utiče na ishod meča, ali da su bez obzira na sve igrači Petra Mijovića favoriti u sutrašnjem duelu.

"Tu možda možemo da tražimo svoju šansu. Bez obzira na to, smatram da su gosti veliki favoriti. Verujem da će biti zanimljiva utakmica. Mi se moramo pokazati u najboljem mogućem svetlu i moramo se potruditi da budemo konkurentni. Ako nam se bude ukazala prilika, mi je svakako nećemo propustiti. Nemamo šta da izgubimo, a mogli bismo mnogo toga da dobijemo. Sve u svemu, biće ovo još jedno veliko iskustvo za igrače, ali i mene“, zaključio je Marinović.

Jedan od najiskusnijih i najboljih igrača Borca Nemanja Todorović smatra da njegov tim mora da ponovi dobar pristup igri.

"U prvom delu prvenstva smo odigrali egal utakmicu protiv Budućnosti. Čak smo bili blizu pobede. Smatram da je potrebno da preslikamo taj sistem u narednoj utakmici. Verujem da će Budućnost doći umorna u Čačak, što je dobra prilika za nas. Potrebno je da maksimalno motivisano uđemo u meč. Igramo na domaćem terenu. Verujem da možemo da odigramo dobro i da dođemo do pobede, a onda ćemo biti korak bliže cilju, odnosno opstanku u ABA ligi”, istakao je Todorović.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: