Siti golom Silve do čela tabele Premijer lige

Fudbaleri Mančester sitija savladali su na "Etihadu" u zaostalom meču prvog kola Premijer lige ekipu Aston Vile sa 1:0 (0:0).

Izvor: Z.K.

Sreda, 20.01.2021.

20:55

Siti golom Silve do čela tabele Premijer lige
Foto: EPA-EFE/Clive Brunskill

Tako su izabranici Pepa Gvardiole makar privremeno izbili na čelnu poziciju na tabeli, preskočivši Mančester junajted koji iste večeri gostuje Fulamu u susretu 19. kola.

Meč u Mančesteru odigran je po veoma lošim vremenskim uslovima, sve vreme je padala jaka kiša, ali to nije omelo igrače oba tima da odigraju dinamičan i uzbudljiv meč.

Aston Vila je odigrala prvi meč posle 18 dana, imali su mnogo problema sa zaraženim igračima.

S druge strane, Siti je stigao do šeste uzastopne ligaške pobede, devete uzastopne u svim takmičenjima i tako još jednom potvrdio da je veliki kandidat za šampionski pehar.

Bio je to susret u kojem je moglo biti sve drugačije, jer je i Astion Vila imala nekoliko sjajnih prilika, ali sve je rešeno u 79. minutu kada je Bernardo Silva zatresao mrežu ekipe iz Birmingema.

Fil Foden se vraćao iz ofsajda, ali je Tajron Mings neoprezno izgubio loptu, osvojili su je igrači Sitija, a Bernardo Silva je preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora pogodio za 1:0.

Sudija nije gledao VAR i pored prostesta gostujućih igrača, a trener Vile Din Smit je isključen zbog prigovora.

U 90. minutu, Siti je overio pobedu i to sa penala.

Žesus je zahvatio loptu glavom, ona je pogodila u ruku Matija Keša, a sudija Džonatan Mos je pokazao bez razmišljanja na belu tačku.

Ilkaj Gundogan je bio precizan, time se iskupio za nekoliko prošuštenih prilika na ovom meču.

Premijer liga:

Sreda:

Mančester siti - Aston Vila 2:0 (0:0)
Silva 79, Gundogan 90p
21.15 Fulam - Mančester junajted

Utorak:

Vest Hem - VBA 2:1 (1:0)
Boven 45+1, Antonio 66 - Pereira 51
Lester - Čelsi 2:0 (2:0)
Ndidi 6, Medison 41
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: