"Murinjo je diktator prema Dele Aliju"

Sten Kolimor, bivši napadač Liverpula, sada kolumnista lista "Miror", oštro je napao poteze Žozea Murinja prema igraču Totenhema Dele Aliju.

Izvor: Z.K.

Utorak, 19.01.2021.

15:10

Foto: EPA-EFE/Clive Rose

On je ove sezone bukvalno odstranjen iz tima, a podsećanja radi, u pitanju je igrač koji je blistao proteklih sezone čak i u dresu reprezentacije Engleske.

Kolimor smatra da je ponašanje Portugalca prema Dele Aliju krajnje uvredljivo.

"Za Dele Alija je to što je na meču sa Šefild junajtedom bio izostavljen iz protokola zbog Žedsona Fernandeša krajnja uvreda. On može mnogo toga da bude, ali nije loš profesionalac. Možete reći da se nije uklopio, da je lenj na treningu, da je prošlo njegovo najbolje. Međutim, ako mislite da neko ko je bio ozbiljan igrač u najboljem timu Sparsa u poslednjih nekoliko generacija, zaslužuje da bude iza nekog, ko nije uradio apsolutno ništa za taj tim i bude pre njega na klupi, onda niste na dobrom putu. To što je uradio Murinjo je neoprostivo", piše Kolimor.

On potom dodaje i ovo:

"Pričali smo o tome kako je Dele Ali veliko dete i stojimo pri tome, dok ga Murinjo svaki dan vidi na treningu i očigledno ima nešto što mu se ne dopada. Ipak, ja još čekam da vidim nešto da Dele Ali uradi što bi ga stavilo u tu kategoriju za krajnje nepoštovanje. To je ono što ovakav njegov tretman čini sramotnim. Obično bi trener rekao, slušaj momak, nisi moj tip igrača, popričaj sa agentom i ako možemo da dobijemo novac za tebe, možeš da ideš. Ali staviti Fernandeša na klupu pre Dele Alija je bio neprijateljski čin od strane menadžera koji vam time poručuje da idete dođavola", dodao je Sten.

Kolimor kaže i da za profesionalnog igrača nema ništa gore od toga da ne igra.

"Ljudi će reći, 'pa šta hoćeš, zarađuješ mnogo novca', ali za profesionalca nema gore stvari od toga da trenira svaki dan, a da ne igra. To je ta osvetoljubivost o kojoj često pričam kod Murinja. Nije dovoljno reći nekom da mora da uradi više i pokazati mu put dalje, on jednostavno mora da natrlja nos igraču, iznova i iznova, gde god da ode. Dok ima rezultate, imaće one koji ga podržavaju i jedu iz njegove ruke. Ali zapamtite šta vam kažem, tretirati ovako Alija, dobrog momka, kog vole svi u Totenhemu, rezultiraće time da će ga to ujesti jednog dana za zadnjicu, kao što čini pas. Bez obzira što se igrači ponašaju kao ovce kada su suočeni sa diktatorom poput njega, nikad ne zaboravljaju. Zato je Murinju bolje da pobeđuje, jer mu u suprotnom počnje da otkucava časovnik u Totenhemu", zaključio je Kolimor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: