Velika drama u Kanzasu – Čifsi izbacili Braunse uz povredu Mahomsa! VIDEO

Aktuelni šampioni NFL-a Kanzas Siti Čifsi plasirali su se u finale AFC konferencije pobedom nad Klivlend Braunsima u divizijskoj rundi plej-ofa – 22:17.

Izvor: SS

Ponedeljak, 18.01.2021.

00:10

Velika drama u Kanzasu – Čifsi izbacili Braunse uz povredu Mahomsa! VIDEO
Foto: Profimedia

U ovoj utakmici najplaćeniji sportista sveta Patrik Mahoms doživeo je povredu vrata nakon koje je viđena prava drama, ali iz koje je Kanzas izašao kao pobednik.

Čifsi će u borbi za plasman u Superbol utakmicu igrati protiv Bafalo Bilsa. Taj meč igraće se sledećeg vikenda, ponovo na "Erou hed" stadionu.

Kanzas je od starta delovao nezaustavljivo. Mahoms se već u prvom "drajvu" ušetao u protivničku end-zonu i Čifsi su poveli, uz promašen ekstra poen.

Kvoterbek Braunsa Bejker Mejfild je na drugoj strani doveo svoj tim samo do fild gola i tri poena Kodija Parkija.

Kanzas je bio mnogo moćniji i njihov napad ponovo je poentirao tačdaunom. Mahoms je proigrao Trevisa Kelsija i rezultat je bio 13:3.

Ubrzo je Kanzas postigao još tri poena, a potom je Klivlend imao drajv u kom je potrošio dosta vremena, prešao ceo teren, ali nije poentirao.

Naime, na jednom jardu od end zone je Higins dobio udarac u kacigu koji sudije nisu sankcionisale, a od udarca je ispustio loptu i ona je završila u end zoni. Dosuđen je fambl, Klivlend je ostao bez velikog poentiranja, a Mahomsu je ostalo dovoljno vremena da dovede svoj tim do novog fild gola – 19:3 na poluvremenu.

Drugo poluvreme Braunsi nisu dobro otvorili, predali su loptu rivalu, ali je Harison Batker promašio prilično lak fild gol.

To je dalo impuls gostima koji su ponovo prešli ceo teren i konačno postigli tačdaun. Mejfild je pronašao Džarvisa Lendrija i rezultat je bio smanjen na 19:10.

I onda dolazi do najvažnijeg momenta na utakmici. Patrik Mahoms je hrabro krenuo po novi prvi daun, osvojio ga, ali u duelu sa defanzivnim linijašem doživeo vrlo neprijatnu povredu vrata. Odmah je morao u protokol, otišao je na snimanje, a zamenio ga je Čed Heni, vrlo iskusan kvoterbek, ali koji je debitovao u plej-ofu.

Kanzas je poentirao fild golom za 22:10, ali je trajala drama jer su svi čekali vesti iz svlačionice da li će se vratiti Patrik Mahoms.

I otprilike u momentu kada je stigla vest da je zvanično završio utakmicu, Klivlend je postigao tačdaun preko bivšeg igrača Čifsa, Karima Hanta.

Heni je poveo novi napad, stigao je do crvene zone, ali je potom usledila kazna i odmah zatim njegov "intersepšn". Klivlend je imao osam minuta da preokrene.

Ali, iako je Mejfild tri puta pronalazio rešenje na četvrtom daunu, nije uspeo da pokrene svoj napad i usledio je pant.

Kanzas je trčanjem trošio vreme i uspeo dva puta da osvoji novi prvi daun, te nije dao šansu Klivlendu da ipak dođe do pobede. Sada je veliko pitanje kakvog je stepena povreda Mahomsa i hoće li moći da igra u finalu AFC konferencije protiv Bafalo Bilsa.

Od toga mnogo toga zavisi, jer Čifsi sa njim i bez njega nisu ni izbliza isti tim.

Preostao je još jedan duel divizijske runde plej-ofa, od 00:40h se sastaju Nju Orleans Sejntsi i Tampa Bej Bakanirsi.

Pobednika tog duela u finalu NFC konferencije čekaju Grin Bej Pekersi i, najverovatnije MVP lige, Eron Rodžers.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: