Prva pobeda Hrvata na SP

Odigrane su još tri utakmice na Svetskom prvenstvu u rukometu na kom je prvi trijumf na turniru ostvarila selekcija Hrvatske.

Izvor: SS

Nedelja, 17.01.2021.

19:40

Prva pobeda Hrvata na SP
EPA-EFE/Hazem Gouda

"Kockasti" su u 2. kolu grupe C u egipatskom Borg El Arabu bili bolji od reprezentacije Angole rezultatom 28:20 (12:11).

Afrikanci su namučili Hrvate u prvom poluvremenu, ali je u nastavku kvalitet došao do izražaja i bodovi su zasluženo otišli našim komšijama.

Sada ih imaju tri, nakon što su u prvom kolu remizirali protiv Japana. U druga dva susreta viđena je mnogo veća drama, a bodove je još osvojila i Argentina protiv Bahreina pobedom od 24:21 (12:10).

U poslednjim minutima su "gaučosi" uspeli da prelome rivala i dođu do druge pobede, te su sada na vrhu grupe D.

Tunis i Brazil su odigrali veoma interesantan meč i na kraju podelili bodove 32:32 (20:16).

U veoma efikasnom susretu Tunis je imao i pet golova razlike, ali je prokockao i zadovoljio se "samo" prvim bodom na turniru.

Brazilu je ovo drugi remi pošto je i na startu odigrao nerešeno protiv Španije.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: