"Nikad nisam razmišljao o Mančesteru – niti jedne sekunde"

Menadžer Liverpula Jirgen Klop kaže da nije iznenađen što Mančester junajted nema titulu u Premijer ligi već osam godina.

Izvor: MT

Nedelja, 17.01.2021.

08:30

EPA-EFE/PETER POWELL

Jedan od najvažnijih duela u ovoj sezoni, "redsi" i "crveni đavoli" će odigrati u nedelju od 17.30 na Enfildu.

Klop ističe da će njegov odnos sa Ser Aleksom Fergusonom biti ostavljen po strani tih 90 minuta.

"Aleks i ja smo u kontaktu. On piše. Prilično često menja svoj broj i ja uvek dobijam novi i to mi je velika čast. Uvek pomislim ’Vau, nisam često menjao, možda bih i ja trebalo da promenim’. Imam zaista dobar odnos sa Ser Aleksom. U nedelju on želi da Junajted pobedi, a ja Liverpul", rekao je Klop.

Njihov odnos potiče iz vremena dok je Klop bio trener Dortmunda. Škot je imao Klopa u vidu kao zamenu za njega na klupi Junajteda.

"Nikad nisam razmišljao kako bi bilo u Mančesteru, ni jednom, ni jedne sekunde, jer mi je ovde zaista dobro. Na pravom sam mestu. Čak je i vreme bolje u Liverpulu, nego u Mančesteru, a to nije mala stvar."

Da li je iznenađen što Junajted nije osvojio Premijer ligu osam godina?

"Ne, to se događa. Ne osvajate titulu jer ste Junajted ili Liverpul, već iz razloga što ste najbolji tim u određenoj sezoni. Bili su blizu jednom ili dva puta, ali onda je Siti na lud način osvojio mnogo puta, Čelsi je još uvek bio tu, Lester takođe. Nije bilo iznenađenje što ga nisu osvojili, jer ako niste na prvom mestu i ako ne igrate najbolji fudbal, ne možete da osvojite titulu. Ali, potencijal tog kluba je neverovatan. Ne, ne mislim da će to trajati 30 godina – ali koga briga, iskreno?", zaključio je Klop.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: